Social

ÎNCĂ UN POST DE TELEVIZIUNE ÎNCHIS ÎN MOLDOVA SUB PRETEXTUL AMENINȚĂRII LA ADRESA SECURITĂȚII NAȚIONALE

22 martie, 2024

Consiliul pentru promovarea proiectelor de investiții de importanță națională a suspendat activitatea companiei Media Content Distribution, care deține postul de televiziune Canal 5 și stația de radio Maestro FM. Conform informațiilor biroului de presă al guvernului transmise ”INFOTAG”, Consiliul a motivat această decizie prin ”suspiciuni rezonabile cu privire la implicarea proprietarilor companiei în activități care afectează securitatea statului”.

În cadrul ministerului s-au primit 40 de cereri de aprobare preliminară a investițiilor importante pentru securitatea națională până la data de 12 martie.

În urma analizei, nu s-au identificat restricții sau riscuri pentru investițiile importante pentru securitatea națională pentru companii din domeniul mass-media, cum ar fi „Bright Communications” (R LIVE TV), „PRO-MINGIR” (RADIO PRO-MINGIR), „REFORMA ART” (JURNAL TV), AO Centrul de promovare a sănătății și educației pentru sănătate „SĂNĂTATEA” (JURNAL FM), „VOCEA MEDIA” (VOCEA BASARABIEI TV, VOCEA BASARABIEI FM) și „NOROC MEDIA” (NOROC TV, RADIO NOROC).

Anterior, Consiliul a suspendat temporar activitatea a șase companii care dețin licențe de emisie pentru opt canale de televiziune: Prime, Publika TV, Canal 2, Canal 3, Accent TV, ITV, Orizont TV și TV6. Deciziile au fost luate sub pretextul ”suspiciuni cu privire la implicarea beneficiarilor proprietari în activități care afectează securitatea națională”. Este vorba despre implicarea acționarilor acestor posturi de televiziune în companiile oligarhilor fugari Vlad Plahotniuc și Ilan Șor, față de care au fost impuse sancțiuni.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2024.03.22 14:53 Raisa
    Ce pot se fac acum Sor si Dodon, cnind eu nu au televiziuni in Moldova?
  2. 2024.03.22 14:56 Ilarion
    Asa si trebue, noi, cetatanii vedem, ca in Moldova este puterea de stat acum!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.