Social

MAI MULT DE CINCI MII DE PERSOANE AU ÎNCEPUT CURSURILE GRATUITE DE LIMBĂ ROMÂNĂ

16 aprilie, 2024

Mai mult de cinci mii de persoane au început cursurile gratuite de limbă română. Conform INFOTAG, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului a comunicat acest lucru, organizând cursuri pentru reprezentanţii minorităţilor naţionale.

Potrivit comunicatului, peste 12 mii de persoane s-au înscris la cursuri, iar restul doritorilor vor începe cursurile în iulie şi septembrie din acest an. Ministerul a subliniat că din cauza numărului mare de doritori de a învăţa limba română, au fost necesari încă 120 de profesori suplimentari, care au început să fie pregătiţi în data de 15 aprilie pentru a preda la cursuri.

Fiecare înscris a trecut printr-un test, după care a fost plasat într-un grup de studiu în funcţie de nivelul său de cunoaştere a limbii române (A1, A2 sau B1). Peste 5 mii de elevi, care au început deja cursurile, sunt împărţiţi în 274 de grupuri, conduse de 229 de profesori. Din totalul celor care se instruiesc, 3 533 de persoane participă la cursuri în mod fizic, iar 1 486 sunt instruiţi online. La cursurile gratuite s-au înscris şi 38 de refugiaţi din Ucraina.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.