Social

GERMANIA VA CONTINUA SĂ SUSȚINĂ CURSUL EUROPEAN ȘI STABILITATEA REPUBLICII MOLDOVA

18 aprilie, 2024

Germania va continua să susțină parcursul european a Republicii Moldova, ajutând la consolidarea stabilității și dezvoltării acesteia. Conform biroului de presă al guvernului, aceasta a fost declarația făcută joi de către președintele Comitetului pentru Afaceri Externe al Bundestagului, Michael Roth, în timpul întâlnirii cu prim-ministrul Dorin Recean la Chișinău.

„Moldova este o țară a posibilităților, iar Germania va rămâne alături pentru a profita de acestea”, a subliniat politicianul german.

Prim-ministrul a apreciat înalt sprijinul consecvent oferit de Germania, care contribuie la consolidarea sectoarelor cheie ale economiei moldovenești. Oficialul a subliniat importanța sprijinului acordat de partea germană Ucrainei, care contribuie la menținerea păcii în Republica Moldova.

Potrivit premierului, acest lucru permite autorităților să se concentreze pe modernizarea țării în domenii prioritare precum dezvoltarea economică și creșterea bunăstării, pace și securitate, combaterea corupției și reforma justiției, precum și integrarea europeană.

Dorin Recean a vorbit despre eforturile depuse de guvern pentru crearea unui mediu de afaceri sigur și previzibil pentru investitori, menționând avantajele oferite business-ului.

„Scopul nostru este să dezvoltăm economia și să atragem investiții care vor crea noi locuri de muncă în țară”, a concluzionat prim-ministrul.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2024.04.18 15:32 Marina
    Noi trebue se pastrem relatiile bune cu Germania.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.