Comunicate de presă

CUM AU LUAT NAȘTERE DIVINURILE ”EURO-ALCO”

17 decembrie, 2018

Recent compania ”Euro-Alco” SRL a marcat 24 de ani de la înființare. Principala activitate a companiei a fost dintotdeauna exportul de vinuri și vinuri brute de înaltă calitate peste hotarele Republicii Moldova. Însă ”datorită” embargoului de vinuri impus de Federația Rusă, în anul 2006, compania a fost nevoită să-și hotărască soarta de mai târziu. ”Euro-Alco” era unul din cei mai mari furnizori de produse de vinificație în Federația Rusă, iar, ca urmare a interdicției, volumul de export a scăzut drastic și o cantitate enormă de produse gata pentru livrare au rămas neexportate. Întreprinderea trecea printr-o perioadă dificilă. Dar soluția a fost găsită.

Puțini cunosc faptul că cea mai veche distilerie din Europa, înființată de însăși Șustov în 1898, de o importantă valoare istorică, se află în Chișinău. Este de remarcat că aceasta este amplasată pe teritoriul fabricii companiei ”Euro-Alco”. Anume datorită acestui fapt, s-a decis a reorienta activitatea întreprinderii în direcția producerii divinurilor.

Este nu doar o onoare, ci și o mare responsabilitate să continui activitatea începută de Șustov, un maestru recunoscut chiar și în Franța. A trebuit să modernizăm procesul de producere, să extindem baza de materie primă, să atragem noi specialiști, să căutăm noi piețe de desfacere. Era nevoie de multă răbdare și perseverență. Aspectul important de care depinde bogăția gustului și aroma fiecărui divin este termenul de maturare a distilatului de vin. În acest an, în butoaiele întreprinderii se maturează primul divin, turnat 12 ani în urmă.

Compania are drept scop producerea și îmbutelierea de divinuri folosind doar propriile distilate de vin, fapt care garantează stabilitatea și calitatea înaltă a produsului.

În 2010 a fost lansată prima serie de divinuri sub denumirea de”Luis de Conte”. În colaborare cu partenerii din străinătate a fost creat un produs a cărui gust și calitate poate concura cu cele mai bune cognac-uri franceze. Așa numita ”linie franceză”.


Chiar dacă divinul ”Luis de Conte” a înregistrat un succes covârșitor, atât în Moldova, cât și peste hotare, compania ”Euro-Alco” și-a continuat pasul.

Recent, publicului larg i-a fost prezentat un nou brand ”pur moldovenesc” – divinul ”Marele Logofăt” –mândria deosebită a companiei. Trăsăturile speciale ale divinurilor ”Logofăt” pornesc de la rețetă, materia primă de o calitate înaltă și maturarea distilatelor de vin în butoaie de stejar fabricate folosind doar lemn de stejar moldovenesc și stejar de munte românesc.

Mulți consumatori din Moldova apreciază divinurile de calitate, dar uneori este dificil să aleagă corect producătorul sau brandul din multitudinea de produse propuse publicului. Adesea, criteriul de bază în alegerea unui divin este prețul. Însă, nu întotdeauna prețul înalt garantează calitatea. La fel ca și în cazul unui preț redus – care nu neapărat indică asupra unui produs de calitate proastă. De ce la unii producători divinul de 5 ani este mai ieftin decât la alții?De fapt, totul depinde de cheltuielile suportate în procesul de producere. Datorită faptului că compania ”Euro-Alco” are propriile distilate de vin, deține propriile unități și capacitate de producere care asigură întregul proces tehnologic, și anume: podgoriile din zona de Sud și Centrală, combinatul de vinificație primară, combinatul de vinificație secundară, beciurile pentru maturarea distilatelor, liniile moderne de îmbuteliere, propriul laborator acreditat, - prețul la produsul finit este foarte democratic. Prin urmare, sperăm că fiecare familie din Moldova va alege pentru masa de sărbătoare divinurile de calitate ”Marele Logofăt” și ”Loius de Conte”, produse de compania ”Euro-Alco”.


„Marele Logofăt” – 5 ani – de culoare aurie cu nuanțe chihlimbarii. O aromă florală intensă cu note plăcute de ciocolată oferă acestui divin o expresivitate deosebită. Un gust armonios de ciocolată, vanilie și migdale.

Marele Logofăt” – 7 ani – O aromă intensă complexă cu note de gem de smochine, mirodenii și lemn uscat. Gradul de maturare a cognac-ului este bine definit de un gust elegant, tare, rășinos și bine echilibrat cu nuanțe de nucă și ciocolată, cu un gust de după de durată și o aromă picantă bogată.

„Marele Logofăt” – 10 ani – un produs elevat de culoare chihlimbariu-închis cu nuanțe aurii. Aroma acestui divin îmbină armonios notele florale și de fructe. Gustul se poate descoperi cel mai bine dacă divinul este turnat într-un bocal în formă de lalea și este lăsat să „respire”, fiind încălzit cu căldura palmelor.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2018.12.17 13:34 Istvan
    'Un produs elevat de culoare chihlimbariu-închis cu nuanțe aurii', - adavarat, asa si este. Gust nemaipomenit!
  2. 2018.12.17 13:50 Simeon
    Divinul ”Marele Logofăt” –mândria deosebită a companiei. Asa si este. Bravo!
  3. 2018.12.17 18:36 Vlad
    Pentru sarbatori care vin este cea mai buna productia...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.