Comunicate de presă

BOLILE VAPINGULUI: FDA ÎNDEAMNĂ EVITAREA ȚIGĂRILOR ELECTRONICE CARE CONȚIN COMPUS PSIHOACTIV DE CANABIS

11 septembrie, 2019

Mai multe persoane din Statele Unite ale Americii au fost internate în spital cu afecțiuni pulmonare după ce ar fi utilizat vape-uri. Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) anunță că au fost testate mai multe probe care au identificat că mai multe produse pentru vaping utilizate conțin tetrahidrocanabinol (sau THC, o componentă psihoactivă de canabis).

De asemenea, FDA anunță într-un comunicat de presă că majoritatea probelor cu THC, care au fost testate, conțin cantități semnificative de vitamina E acetat. Vitamina E acetat este o substanță prezentă în produsele de consum de top sau în suplimentele alimentare, dar informații cu privire la efectele sale după inhalare sunt foarte puține.

Cel puțin un caz de deces pare să fi fost provocat de produse ilicite cu THC. În multe cazuri de boală raportate de autorități, pacienții au recunoscut că au utilizat recent produse vaping care conțin THC.

În timp ce FDA nu dispune de date suficiente pentru a concluziona că vitamina E acetat este cauza afecțiunilor pulmonare în aceste cazuri, agenția îndeamnă utilizatorii să evite inhalarea acestei substanțe. La fel, utilizatorii sunt îndemnați să evite procurarea produselor vaping din stradă și să se abțină de la utilizarea uleiului cu THC sau să modifice ori să adauge alte substanțe la produsele cumpărate din magazine.

În plus, FDA avertizează că niciun tânăr nu ar trebui să folosească produse vaping, indiferent de substanțele pe care le conțin acestea.

“Este important de reținut că sunt necesare mai multe informații pentru a înțelege dacă există o legătură între produsele sau substanțele specifice și bolile raportate. Pentru a colecta și analiza cât mai multă informație posibilă, laboratorul FDA lucrează îndeaproape cu autoritățile federale pentru a identifica produsele sau substanțele care pot cauza bolile”, se spune în comunicatul de presă.

Totodată, FDA analizează mostrele prezentate de mai multe state pentru prezența unei game largi de substanțe chimice, inclusiv nicotină, THC și alte canabinoide, împreună cu diluanți și alți aditivi, pesticide, opioide, otrăvuri, metale grele și toxine.

Autoritățile federale investighează orice risc potențial, inclusiv prezența vitaminei E acetat, identificate în mai multe probe care conțin THC. FDA se angajează să întreprindă acțiuni adecvate pe măsură ce apar probe și să informeze publicul.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2019.09.11 18:56 Ovidiu
    Clar ca asta tot sa dauneaza sanatatea...
  2. 2019.09.16 10:25 Alexei
    La dinsii autorotatile au grija de sanatatea cetatanilor, da la noi nimeni nu are grija, lumea fumeaza si dauneaza sanatatea sa...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.