Comunicate de presă

AMBASADA CHINEI A OFERIT MINISTERULUI SĂNĂTĂȚII, MUNCII ȘI PROTECȚIEI SOCIALE AL MOLDOVEI GHIDUL PENTRU PREVENTIA SI TRATAMENTUL COVID-19

26 martie, 2020

La data de 26 martie, Ambasada Republicii Populare Chineze în Republica Moldova i-a oferit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Moldovei GHIDUL PENTRU PREVENTIA SI TRATAMENTUL COVID-19 în limba română. Acest ghid a fost pregătit de o echipă medicală profesională chineză, în care prezintă măsurile și experiențe chineze pentru prevenirea și tratarea epidemiei COVID-19.

E.S. Zhang Yinghong, Ambasadorul R.P.Chineze în Republica Moldova adeclarat că de la izbucnirea pandemiei COVID-19, Guvernul Chinez a întreprins cele mai decisive și eficiente măsuri și a intesificat colaborarea internațională cu OMS și toate țările din lume pentru reținerea răspândirii epidemiei, pe care OMS a apreciat înalt și a arătat că modul chinez pentru prevenirea și controlul epidemiei le-a oferit altor țări o experiență de succes. Fiind prietenul sincer al Moldovei, China dorește din sufletul ca Moldova poate trece această criză cât mai rapid posibil și este dispusă să conlucreze împreună cu partea moldavă pentru intensificarea colaborării și să acorde ajutorul în contextul luptei împotriva epidemiei.

Amintim că la data de 25 martie, primul lot de asistență medicală chineză acordată Moldovei pentru combaterea pandemiei COVID-19 a ajuns la Chișinău. China va mai oferi Moldovei în continuare alte loturi de asistență medicală, cum ar fi kituri de testare diagnostică, respiratoare de protecție, combinezoane de protecție, ochelari medicali, termometre cu infraroșu, etc.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.03.26 17:51 Maria
    Ce bine ca mare China sa sustina mica Moldova!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.