Comunicate de presă

MOBIASBANCA A SEMNAT CU BERD UN NOU ACCORD DE FINANȚARE A IMM-URILOR

29 mai, 2020

Mobiasbanca va primi un împrumut de 5 milioane euro de la partenerul său de lungă durată - Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), pentru creditarea companiilor locale. Un acord în acest scop a fost semnat astăzi, 28 mai a.c., în premieră, de la distanță, în așa fel Mobiasbanca continuă să implementeze soluții noi de finanțare pentru clienții săi, în pofida la criza provocată de COVID-19 .

Angela Sax, șefa BERD în Moldova, a declarat: „Fondurile BERD vor fi acordate companiilor locale, multe dintre ele suferind de impactul focarului Covid-19. Menținerea afacerilor funcționale în ciuda pandemiei va ajuta economia Moldovei să se redreseze mai rapid.”

BERD estimează o contracție a economiei de 4% în 2020, urmată de o recuperare de 5% în 2021.

Elena Guzun, vicepreședinte, Director Comercial Corporate Banking, Mobiasbanca - OTP Group, a declarat: „Acesta este un sprijin financiar venit la timpul potrivit pentru clienții noștri, multe companii fiind dezorientate în această perioadă. Fondurile disponibile vor oferi o perspectivă a planurilor de dezvoltare și încredere pentru rezistență în această perioadă. ”

Împrumutul BERD către Mobiasbanca va fi extins fie în dolari americani, euro, fie în lei moldoveni, în funcție de nevoile clienților.

Mobiasbanca este un creditor cheie din Moldova, cu o experiență de peste 30 de ani de activitate, care oferă o gamă completă de servicii către aproximativ 8.000 de companii și 160.000 de persoane fizice prin 53 de sucursale din toată țara.

Noua finanțare face parte din eforturile BERD de a ajuta țările în care investește să combată impactul coronavirusului și să sprijine restabilirea economică. BERD este gata să ofere un ajutor în valoare de 21 miliarde EUR în perioada 2020-21.

Suportul include un Cadru de Reziliență pentru clienții existenți care oferă lichidități pe termen scurt, capital de lucru și restructurarea expunerii. BERD oferă, de asemenea, finanțare comercială și un program de asistență de urgență pentru frunizorii esențiali de infrastructură. De asemenea, Banca își intensifică ofertele pentru moneda locală, piețele de capital și capitaluri proprii.

BERD este principalul investitor instituțional din Moldova și a investit până acum peste 1,3 miliarde EUR prin 130 de proiecte. De asemenea, Banca ajută autoritățile moldovenești să elaboreze politici care să îmbunătățească climatul de afaceri din țară.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.05.29 12:53 Vlada
    BERD deja nu este actionar Mobiasbanca da ajuta bine, da bani chite vrei...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.