Comunicate de presă

AMBASADORUL CHINEZ: CHINA VA CONTINUA SĂ SUSȚINĂ MOLDOVA ÎN LUPTA CONTRA PANDEMIEI COVID-19

27 aprilie, 2021

„Virusul este inamicul nostru comun. China va rămâne la conceptul de construire a unei comunității umane cu un destin comun, va consolida cooperarea cu partea moldovenească în domeniul sănătății publice, și va continua să sprijine Moldova în lupta împotriva epidemiei”, a declarat Ambasadorul Chinei în Republica Moldova, Zhang Yinghong, la ceremonia de donare a vaccinului chinez.

„China și Moldova sunt parteneri tradiționali de încredere. După izbucnirea epidemiei, ambele țări s-au ajutat reciproc și au depășit dificultățile împreună. Primind o cerere de asistență pentru vaccin din partea Moldovei, China a răspuns pozitiv la timp și a depus eforturi pentru a depăși dificultățile practice legate de cerere și ofertă, coordonându-și îndeaproape acțiunile cu partea moldovenească pentru a asigura livrarea acestui lot de vaccinuri în Republica Moldova cât mai curând posibil. Cred că sosirea acestui lot de vaccin va juca un rol activ în susținerea campaniei Moldovei naționale de vaccinare și în lupta împotriva epidemiei”, subliniat Ambasadorul.

În discursul său, diplomatul chinez a mai spus că „Vaccinul este o armă puternică a omenirii împotriva virusului. Președintele chinez Xi Jinping a promis lumii că vaccinul chinez va deveni un produs public global de îndată ceva fi operațional. În prezent, există un decalaj uriaș în furnizarea globală de vaccinuri și este foarte dificil pentru țările în curs de dezvoltare să le obțină. China face tot posibilul pentru a le oferi acestora, vaccinuri mai sigure și mai eficiente. În același timp, China participă activ și susține noul plan al OMS de introducere a vaccinurilor, adică proiectul COVAX. În viitor, China va continua să își îndeplinească angajamentele de a promova distribuția echitabilă a vaccinurilor în întreaga lume și de a contribui la disponibilitatea și accesibilitatea vaccinurilor în țările în curs de dezvoltare.”

Amintim că pe 27 aprilie,curent, 150 de mii de doze de vaccin și seringi donate de guvernul chinez Moldovei împreună cu alte 100 de mii de doze de vaccin achiziționate din bugetul de stat, au ajuns la Chișinău. De la izbucnirea pandemiei, China este prima țară care a dat o mână de ajutorul Moldovei, și ne-a acordat 7 loturi de asistență umanitară în mod consecutiv, inclus kituri de testare, măști medicale, conbinezoane de protecție, un ecograf multifuncțional de înaltă performanță, etc.


Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2021.04.27 10:54 Dumitru
    Acum avem in tara deja mai mult de chit 500 000 doze, bravo!
  2. 2021.04.27 14:36 David
    Nastoeashii drug poznaetsea v bede!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.