Comunicate de presă

SCRISOARE DESCHISĂ

16 aprilie, 2024

Către Prim-ministrul Dorin Recean,

Către Preşedintele Parlamentului, Igor Grosu

Stimate Dle Prim-ministru!

Stimate Dle Preşedinte al Parlamentului!

Mă adresez către Dvs. în numele cetăţenilor cu care am fost în dialog direct şi permanent în ultima perioadă, în cadrul implementării campaniei „Vocea Poporului”. Din start vreau să vă spun că cetăţenii sunt nedumeriţi de recentul raport triumfalist cu care Guvernul a venit în Parlament şi care, în opinia lor, este departe de realităţile din Republica Moldova. În timp ce Guvernul şi majoritatea parlamentară se laudă că ceva construiesc şi că în Moldova nivelul de viaţă mai că nu e mai ridicat decât în Elveţia, spre exemplu, în realitate ţara moare.

Astăzi, satele Moldovei sunt pustii şi, după cum bine ştiţi, numai în ultimii doi ani, potrivit unor date statistice, din ţară au plecat pentru totdeauna peste 120 000 de cetăţeni, circa o treime dintre care sunt tineri. Mulţi nu-şi mai leagă speranţele de viitor de Moldova pentru că totul degradează, totul se distruge: se închid fabrici şi oamenii îşi pierd locurile de muncă; de când PAS este la guvernare, inflaţia a depăşit 40%, ceea ce a sărăcit şi mai mult oamenii; renunţarea la indexarea pensiei conform ratei inflaţiei a lovit puternic în pensionari, mulţi dintre care supravieţuiesc cu greu; se închid şcoli şi spitale; datoria de stat, de când PAS e la guvernare, a crescut cu peste 25% şi a depăşit 100 miliarde lei, iar oamenii sunt îngrijoraţi că nu doar ei, dar şi copiii şi nepoţii lor vor trebui să facă faţă acestei poveri imense; economia e distrusă; în justiţie e haos total; drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului sunt călcate în picioare etc. Fiecare zi de aflare a Dvs. la guvernare apropie tot mai mult ţara de marginea prăpăstiei şi în scurt timp situaţia ar putea deveni atât de complicată, încât nu se va mai putea de vorbit în termeni reali despre salvarea Republicii Moldova.

Stimate Dle Prim-ministru!

Stimate Dle Preşedinte al Parlamentului!

Dacă vă pasă cu adevărat de soarta cetăţenilor, de prezentul şi viitorul acestei ţări, după cum declaraţi, aveţi o posibilitate reală să dovediţi acest lucru. În ultimul timp, se vorbeşte că puneţi la cale ceva remanieri guvernamentale. Se zice chiar că am putea asista la o schimbare a Primului ministru şi a unei părţi din Guvern. Dacă e aşa, propunerea mea de alternativă este să demisioneze întregul Guvern, iar altul în locul lui să nu fie numit. Aceasta e unica posibilitate legală şi reală de a declanşa alegerile parlamentare anticipate şi unica posibilitate de a salva Republica Moldova. Că veţi schimba nişte miniştri sau întregul Guvern în frunte cu Premierul – de la aceasta lucrurile nu se vor schimba. PAS a dovedit deja că nu are profesionişti în stare să administreze eficient treburile publice – PAS are doar sclavi ai propriilor CV-uri. Oamenii Dvs. nu pot munci pentru ţară, pentru cetăţeni – ei muncesc doar ca CV-urile lor să arate frumos, ca în ele să figureze funcţii importante, ceea ce i-ar ajuta ulterior să-şi negocieze salarii mai mari în diverse ONG-uri sau organizaţii donatoare.

Dle Recean, Dvs. deja veţi avea scris în CV că aţi fost (şi încă sunteţi) Prim-ministru. Dle Grosu, şi la Dvs. lucrurile se prezintă bine din acest punct de vedere. Ambiţiile şi orgoliile Dvs. presupun că deja sunt satisfăcute. Aveţi o mulţime de colegi care şi-au dres CV-urile – la unii e scris că au fost sau sunt miniştri, la alţii – deputaţi, la a treia categorie – conducători de nu ştiu ce instituţii importante în stat. Misiunea pentru care aţi venit la putere v-aţi îndeplinit-o - CV-urile voastre arată bine! Acum, fie-vă milă de bieţii oameni şi plecaţi de la guvernare. Circa un an şi jumătate cât încă mai aveţi de guvernat e prea mult pentru Moldova – ţara nu va rezista. Iar dacă statul va falimenta, şi voi veţi avea de suferit, căci în CV-urile voastre va fi scris că aţi fost în funcţii importante într-o ţară care a falimentat, iar lovitura de graţie i-au aplicat-o „profesioniştii” din PAS.

Salvaţi-vă CV-urile! Plecaţi de la guvernare!

Cu respect, Irina Vlah, fondatoarea „Platformei Moldova”

*DISCLAIMER: Acest articol reflectă punctul de vedere al autorului şi nu coincide neapărat cu cel al agentiei INFOTAG.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2024.04.16 14:25 Nicoleta
    Dna Vlah era bun bascan, despre spun toti gagauzii.
  2. 2024.04.18 16:33 Tulatus
    Apucați-vă de lucru și nu umblați cu paiele în cap...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.