Transnistria şi Găgăuzia

​DELEGAŢIA MOLDOVEI ÎN CUC PROPUNE MONITORIZAREA ZONEI DE SECURITATE

06 iulie, 2015

Delegaţia Moldovei în CUC propune efectuarea unei monitorizări minuţioase şi transparente a Zonei de Securitate de pe Nistru. Potrivit agenţiei „INFOTAG”, despre aceasta a declarat presei copreşedintele CUC din partea Moldovei, generalul Ion Solonenco.

Comentând rezultatele şedinţei CUC de joi el a spus că „asemenea monitorizare este absolut necesară în situaţia actuală din Zona de Securitate”. El consideră că în procesul de monitorizare trebuie incluşi experţii Misiunii OSCE, ai Rusiei, Ucrainei şi Moldovei.

„Aceasta ne-ar permite identificarea probleme existente din funcţionarea mecanismului de pacificare, precum şi ar permite observatorilor militari să stabilească liber şi să documenteze toate incidentele din Zona de Securitate”, a spus Solonenco.

În comunicatul delegaţiei moldoveneşti privind şedinţa CUC se menţionează că, conform ordinii de zi, urma să fie discutată problema liberei circulaţii a cetăţenilor în Zona de Securitate.

„În timpul şedinţei partea transnistreană a făcut tot pentru a se îndepărta de la discutarea acestei probleme, neglijând înţelegerile care au anterior au fost atinse de toţi copreşedinţii CUC. Reieşind din necesitatea de a desfăşura consultări suplimentare s-a decis de a continua discutarea problemelor la următoarea şedinţă CUC, planificată pentru 9 iulie”, se menţionează în comunicat.

De asemenea, s-a decis că toţi copreşedinţii CU vor desfăşura în prealabil o şedinţă de lucru comună.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2015.07.06 14:05 Efim
    Cum asta poate sa fie realizat?
  2. 2015.07.06 16:15 Elena
    Aici sunt multe intabari interesante pentru Rusia...
  3. 2015.07.06 18:14 Silvica
    Situatia este paradoxala, noi suntem stapinii si nu putem sa facem ceva ce vrem noi, moldovenii si rominii!!!
  4. 2015.07.07 09:03 Indigo
    Nu sa rezolva nimic!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.