Transnistria şi Găgăuzia

​UZINA „MOLDAVIZOLIT” CERE SPRIJINUL AUTORITĂŢILOR TRANSNISTRENE, AMENINŢÂND CĂ-ŞI SUSPENDĂ ACTIVITATEA

30 iulie, 2015

Conducerea uzinei din Tiraspol „Moldavizolit” s-a adresat repetat Guvernului Transnistriei pentru sprijin, afirmând că în caz contrar îşi poate suspenda activitatea.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la presa locală, în ajun plenara extraordinară a Federaţiei sindicatelor a examinat solicitarea colectivului întreprinderii de a proteja drepturile muncitorilor, deoarece pot rămâne fără locuri de muncă şi mijloace de existenţă.

Ministerul interimar al Dezvoltării Economie, Ina Linic, prezentă la şedinţă, a menţionat că „uzina a beneficiat deja de sprijin de stat şi Guvernul este dispus să continue asistenţa în anul curent”.

Potrivit spuselor sale, din 1 septembrie 2014 şi până în martie 2015 scutirile sub formă de diminuare a tarifelor la gazele naturale pentru producere şi eliberarea energiei electrice au constituit 17,2 mil. rub. şi alte 1,5 mil. – datorită diminuării obligaţiunilor curente la achitarea impozitului pe venit cu 50%.

„Propunem să fie păstrate până la sfârşitul anului, însă propunerile acţionarilor – compania „УниверсалТрейд” – au fost respinse, ei cer sprijin pe condiţii inacceptabile în situaţia actuală, fiind vorba despre o perioadă de trei ani”, a spus ea.

Linic a relatat ă proprietarii au propus, de asemenea, statului pachetul majoritar de acţiuni (96%) cu condiţia re-creditării la „Агропромбанк” în mărime de $8 mil., sau cu actualele active şi pasive ale întreprinderii cu condiţia re-finanţării de $11,3 mil.

„Suntem de acord să achiziţionăm pachetul majoritar de acţiuni cu activele şi pasivele întreprinderii cu condiţia stingerii datoriilor sale creditare ($11,3 mil.) peste 10 ani din momentul preluării dreptului de proprietate, precum şi anularea dobânzii la credit pentru perioada următoare”, a spus ea.

Prezidiul Federaţiei sindicatelor a sprijinit în unanimitate propunerea Guvernului „de a acorda sprijin de stat uzinei „Moldavizolit”.

De asemenea, s-a decis de a desfăşura o întrevedere cu colectivul întreprinderii, cu scopul de a discuta posibilele căi de soluţionare a problemei.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.