Transnistria şi Găgăuzia

​ALEGERILE DIN TRANSNISTRIA VOR FI DIFICILE - PROCURORUL ALEXANDR DELI

03 noiembrie, 2015

Viitoarele alegeri pentru Sovietului Suprem al Transnistriei din 29 noiembrie vor dificile, a declarat la Primul post de televiziune din Transnistria procurorul Alexandr Deli, analizând unele rezultate ale campaniei electorale.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, procurorul a spus că procedura de înaintare a candidaților este „una specifică”, astfel încât aceasta „diferă de campaniile anterioare prin numărul mare al proceselor de judecată și prin dorința candidaților, care au fost înaintați, de a elimina concurenții înainte de începerea cursei electorale, la etapa de înregistrare și înaintare a acestora”.

„Procesele de judecată nu s-au terminat și vor continua. Alegerile vor fi dificile”, a repetat Alexandr Deli.

Drept un exemplu din cazuri procurorul a numit dosarul examinat la Judecătoria Slobozia, intentat de președintele Uniunii moldovenilor din Transnistria, candidatul Valerian Tulgara împotriva deciziei a celei 25-a comisii de circumscripţie, care a refuzat să-l înregistreze. Comisia a motivat decizia prin faptul că candidatul nu a declarat în acte informația cu privire la proprietatea deținută de soția sa. Cu toate aceste, instanța de judecată, și apoi Comisia Electorală Centrală au confirmat că Valerian Tulgara nu trebuie să declare loturile de pământ deținute de soția sa.

La sfârșitul săptămânii trecute, când s-a încheiat etapa de înregistrare, peste 90 persoane au primit certificate de candidați înregistrați, iar documentele ale altor 50 de candidaţi sunt la etapa de examinare, comisia urmând să ia o decizie în privinţa acestora cel târziu pe 7 noiembrie.

„INFOTAG” precizează: La 1 noiembrie a început etapa de agitație electorală. Zilnic, începând cu 21.15 şi până la 22.30, candidații vor prezenta programele electorale la primul post TV, iar la radio de la ora 20.30. De asemenea, prin tragere la sorți sunt distribuite spații gratuite în ziare. Candidații pot apela suplimentar la sursele mass-media, dar deja contra-cost.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.