Transnistria şi Găgăuzia

​NEGAREA ROLULUI POZITIV AL PACIFICATORILOR RUŞI ÎN TRANSNISTRIA AMENINŢĂ CU BANCA ACUZAŢILOR

27 aprilie, 2016

Preşedintele Sovietului Suprem (SS) al Transnistriei, Vadim Krasnoselschi, intenţionează să propună „o iniţiativă legislativă privind introducerea în Codul penal a articolului pentru negarea rolului pozitiv al operaţiunii de pacificare desfăşurată în Transnistria de militarii ruşi”.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, despre aceasta politicianul a declarat miercuri, la şedinţa plenară, ca răspuns la informaţiile cu caracter antistatal şi distructiv, apărute în presă şi reţelele de socializare, că SS ar discuta posibilitatea retragerii pacificatorilor ruşi, încheierea operaţiunii de pacificare de pe malurile Nistrului desfăşurată sub egida Rusiei.

Spicherul a calificat asemenea informaţie drept „necorespunzătoare realităţii, falsă şi destructivă”.

„Nivelarea misiunii de pacificare a Rusiei poate duce la escaladarea tensiunilor, reluarea conflictului armat cu victime umane, lichidarea statalităţii transnistrene”, a subliniat el.

Preşedintele Parlamentului a fost susţinut de toţi deputaţii, care au adoptat o declaraţie specială în acest sens.

Deputatul Oleg Beleacov, care comasează activitatea din SS cu funcţia de preşedinte al Comisiei Unificate de Control, a menţionat că „în Zona de Securitate este neliniştit, teritoriul Transnistriei este survolat de avioane româneşti şi doar operaţiunea eficientă de pacificare este garantul liniştii transnistrenilor, a păcii, securităţii şi stabilităţii”.

Parlamentarul Andrei Safonov a precizat „dezinformarea despre poziţia deputaţilor privind operaţiunea de pacificare a Rusiei ca o acţiune de provocare, orientate spre discreditarea aleşilor poporului în faţa alegătorilor”.

În declaraţia adoptată deputaţii au îndemnat cetăţenii Transnistriei să nu cadă în plasa provocărilor. Ei au subliniat că „doar păstrarea şi consolidarea actualului format de pacificare poate asigura pacea şi securitatea şi regiune şi să creeze condiţii pentru continuarea dialogului între RMN şi RM pentru normalizarea relaţiilor bilaterale”.

Sovietul Suprem a ordonat KGB-ului să „iasă măsuri imediate de depistare şi tragere la răspundere a persoanelor care au făcut declaraţii antistatale la adresa legislativului republicii, în încercarea de a pune în pericol pacea şi stabilitatea din RMN”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.