Transnistria şi Găgăuzia

TRANSNISTRIA VA FI „INUNDATĂ” DE AUTOMOBILE VECHI

20 aprilie, 2017

În Transnistria au fost simplificate reglementările pentru importul mijloacelor de transport și au fost ridicate restricțiile privind limita de vârstă a acestora de 15 ani.


Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul Comitetului Vamal al autoproclamatei RMN, ca urmare a modificărilor în legislație, din aprilie, pentru anumite categorii de cetățeni, importul autovehiculelor este scutit de taxe vamale. De asemenea, a fost redusă taxa vamală pentru mașinile noi cu capacitate mare a motorului.

„De scutirea de taxe vamale vor beneficia participanţii conflictului armat pentru apărarea RMN, combatanții în războiul din Afganistan, precum și participanţii la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobâl. Această inițiativă legislativă a fost elaborată de comitet la indicaţia președintelui, a fost prezentată spre examinare guvernului și a fost aprobată la toate nivelurile”, susţin reprezentanţii instituţiei.

În comunicat se precizează că de această facilitate este oferită o singură dată şi este aplicată la importul mijloacelor de transport pentru uz personal, în cazul în care pe numele persoanei care face parte din categoriile menţionate nu a fost înregistrat un alt vehicul. Referitor la automobilul importat în regim preferențial, este interzisă efectuarea oricăror tranzacții cu el sau transferul dreptului de gestionare a acestuia timp de trei ani de la data importului.

Totodată, a fost redusă de câteva ori taxa de import pentru autoturismele noi cu o capacitate cilindrică a motorului mai mare de 3000 de centimetri cubi (pentru mașinile cu motoare pe benzină) și mai mare de 2 500 centimetri cubi (pentru autoturisme cu motor diesel). Dacă anterior taxa pentru astfel de vehicule a fost de 16%, dar nu mai puțin de 1,1 $ pentru 1 cm cub, acum aceasta este în mărime de 2,3%, dar nu mai puțin de 0,23 $ pentru 1 cm cub.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.