Transnistria şi Găgăuzia

PREŞEDINTELE VA INCLUDE REPREZENTANŢII GĂGĂUZIEI ÎN COMPONENŢA CONSILIULUI ECONOMIC, CONSILIULUI SOCIETĂȚII CIVILE ŞI CONSILIULUI SUPREM DE SECURITATE

20 aprilie, 2017

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, intenţionează să includă reprezentanţi ai Găgăuziei în componenţa Consiliului Economic, Consiliului societății civile şi Consiliului Suprem de Securitate. Despre aceasta el a comunicat joi, la întrevederea cu başcanul autonomiei, Irina Vlah.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a scris pe reţelele de socializare că a făcut un schimb de opinii cu privire la situaţia din ţară şi, în special, la cea din autonomie, subliniind importanţa păstrării şi dezvoltării colaborării la nivelul şefului statului şi al liderului Găgăuziei.

Dodon a propus ca reprezentanţii Găgăuziei să sprijine activ diferite iniţiative ale Preşedintelui şi să se încadreze în structurile instituite pe lângă şeful statului.

„Am convenit ca în zilele imediat următoare başcanul să propună candidaturi ale reprezentanţilor regiunii care vor face parte din componenţa Consiliului Economic şi a Consiliului societății civile pe lângă Președintele Republicii Moldova, precum şi din componenţa Consiliului Suprem de Securitate”, a scris şeful statului.

Potrivit lui, părțile „au ajuns la o poziţie comună potrivit căreia, în cazul modificării sistemului electoral, urmează să fie clar determinată cota pentru Găgăuzia”.

În final, Președintele a exprimat, în mod repetat, recunoştinţa şi consideraţiunea locuitorilor Autonomiei pentru încrederea şi susţinerea acordată.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2017.04.20 16:33 Stas
    Ce asta, correct, populism!
  2. 2017.04.20 16:41 Serhio
    Asa si trebue!
  3. 2017.04.20 16:44 Joker
    Nu mai asa noi puts sa consolidation Moldova noastra, bine faceti de Dodon!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.