Transnistria şi Găgăuzia

LIDERUL DE LA TIRASPOL: LUMEA RUSĂ REPREZINTĂ PENTRU TRANSNISTRIA „NUCLEUL CULTURAL-ISTORIC”

22 iunie, 2017

Lumea rusă reprezintă pentru Transnistria „nucleul cultural-istoric, care stă la baza identităţii poporului transnistrean”. O declaraţie în acest sens a făcut preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, în cadrul conferinţei internaţionale „Lumea rusă: prezent şi viitor”, care se desfăşoară miercuri la Moscova.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul liderului de la Tiraspol, în discursul său, intitulat „Rusia şi ruşii pe malurile Nistrului”, el a spus că „Transnistria şi Rusia au în comun o istorie multiseculară, aceeaşi limbă, aceeaşi cultură, aceleaşi valori morale, o credinţă ortodoxă”.

El a menţionat că „anume alegerea poporului transnistrean de a fi împreună cu Rusia a devenit motivul agresiunii militare din 1992 din partea Moldovei proromâne”.

Krasnoselski este convins că şi astăzi Transnistria se află „sub influenţa mai multor factori, provocaţi de confruntarea de interesele ale Occidentului şi Rusiei”.

„Sunt convins că încă nu e târziu pentru a zădărnici tendinţele negative de acutizare a conflictului şi pentru a preveni prăbuşirea în prăpastie. Pentru aceasta, la etapa actuală, poporul Transnistriei are nevoie de susţinerea întregii Lumi ruse”, a spus el.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.06.22 10:15 Nadejda
    Fara rusii ei nu pot exista - de loc.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.