Transnistria şi Găgăuzia

SOVIETUL SUPREM AL TRANSNISTRIEI I-A RIDICAT IMUNITATEA FOSTULUI PREŞEDINTE EVGHENI ŞEVCIUK

28 iunie, 2017

Miercuri, Sovietul Suprem al Transnistriei i-a ridicat imunitatea fostului preşedinte al autoproclamatei RMN, Evgheni Şevciuk.

Potrivit agenţiei INFOTAG, imunitatea a fost ridicată la propunerea procurorului Anatolii Gureţki, care a anunţat că pe numele lui Şevciuk a fost pornită o cauză penală pentru "furtul bunurilor statului în proporţii deosebit de mari".

Procurorul a declarat că Şevciuk a creat Fondul de stabilizare, pe care au fost virate 83 mil. ruble transnistrene ($8 mil.) din contul special al gazelor naturale şi care ulterior nu au fost cheltuiţi conform destinaţiei.

Deputatul Igor Buga a spus că din banii fondului au fost procurate două automobile de serviciu de model Toyota Camry.

"Ministrului Sănătăţii i-a fost oferit un apartament în Tiraspol. Pentru administraţia preşedintelui au fost procurate echipamente de birou în sumă de $800 mii. Pentru procurarea transportului de serviciu s-au mai cheltuit 3 mil. ruble, inclusiv pentru un Audi 8 pentru ministrul de atunci al Afacerilor Externe, Nina Ştanski (soţia lui Şevciuk - "I."), care costă cel puţin $100 mii, şi un Lexus blindat pentru preşedinte.

De asemenea, au mai fost cheltuieli de deplasări şi chiar au fost procurate echipamente de urmărire. Aceasta în timp ce organizaţiilor obşteşti li se refuza acordarea banilor pentru efectuarea operaţiilor medicale urgente peste hotare", a spus deputatul, potrivit căruia, cele două automobile au fost ulterior perfectate pe numele unor terţe persoane şi scoase din Transnistria.

Pentru ridicarea imunităţii au votat 35 de deputaţi, iar unul a votat împotrivă.

Deputatul Andrei Safonov a scris pe reţelele de socializare că, "în ajun, lui Şevciuk i-au fost înmânate documentele necesare, pentru a fi prezent la şedinţă, însă noaptea el a plecat în Moldova". În acelaşi timp, utilizatorii reţelelor de socializare din Moldova afirmă că Evghenii Şevciuk şi soţia sa au cumpărat un apartament de lux în centrul Chişinăului.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.06.28 17:01 Fima
    Pentru Nina Stanschi asta sa fie ca un soc TOTAL!
  2. 2017.06.28 17:03 Stas
    Este ceva inposibila, cum asa - sotia ministru de externe, sot - presedinte si eata ce final...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.