Transnistria şi Găgăuzia

DEPUTAT DIN RADA SUPREMĂ A UCRAINEI A ATRAS ATENȚIA CONSILIULUI SUPREM AL SECURITĂȚII ASUPRA AMENINȚĂRILOR DIN PARTEA RUSIEI ȘI TRANSNISTRIEI

10 august, 2017

Deputata în Rada Supremă a Ucrainei, Irina Friz, s-a adresat către Consiliul Superior al Securității și Apărării cu propuneri referitoare la situația din Transnistria.

Potrivit agenției INFOTAG, cu referire la mass-media din Ucraina, ea consideră că în ultima perioadă din partea autoproclamatei RMN vin semnale nesănătoase, care denotă intenția de a ieși din acordul de pace și de a crea o viziune nouă asupra conținutului documentelor internaționale privind reglementarea transnistreană.

Printre acestea ea a numit recunoașterea drapelului rus drept al doilea drapel de stat, precum și intențiile Tiraspolului de a legaliza institutul executorilor judecătorești a Federației Ruse pe teritoriul Transnistriei.

„O astfel de dezvoltare a situației în sud-vest necesită de la Ucraina acțiuni politice și diplomatice decisive. În acest sens, transmit secretarului Consiliului Național de Securitate și Apărare din Ucraina, Alexandr Turcinov, un set de propuneri, cu scopul de a reduce la minimum amenințările de pe urma activităților subversive ruse împotriva Ucrainei din partea Transnistriei, precum și de a sugestiona Tiraspolului să îndeplinească angajamentele în temeiul acordului de pace”, a scris deputatul în rețelele sociale.

Potrivit ei, Ucraina trebuie să reacționeze prin acțiuni politice și diplomatice decesive supra pașilor succesivi a autoproclamatei RMN.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.