Transnistria şi Găgăuzia

PATRU MICROBUZE AU FOST PROCURATE DIN BANII GUVERNULUI ROMÂNIEI PENTRU INSTITUŢIILE DE ÎNVĂŢĂMÂNT DIN GĂGĂUZIA

18 octombrie, 2017

Patru microbuze Renault-Master au fost procurate din banii oferiţi de Guvernul României pentru instituţiile de învăţământ din Găgăuzia. Ceremonia de transmitere a donaţiei a avut loc miercuri pe teritoriul liceului „Mihai Eminescu” din Comrat.

Potrivit agenţiei INFOTAG, bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, i-a mulţumit Guvernului roman şi Ambasadorului României în Moldova, Daniel Ioniță, pentru ajutorul oferit autonomiei.

„Sunteți personal foarte atent la necesităţile noastre, în special în domeniul educației. Datorită eforturilor dumneavoastră, în anul 2018 liceul va avea un nou bloc de studii. Aceasta înseamnă că copiii vor avea condiţii mai bune de învățare”, a menționat Vlah.

Ambasadorul a spus că donaţia de microbuze pentru Găgăuzia este „poate un gest simbolic, dar unul important”.

„Calea spre Europa, aleasă de Moldova, mai înseamnă că fiecare dintre voi trebuie să nu-şi uite identitatea, limba şi baştina. Sunt sigur că datorită acestor mijloace de transport, calitatea procesului educațional se va îmbunătăți. Astăzi pentru dumneavoastră cel mai important lucru este să învăţaţi bine. Iar noi, adulții, vom încerca să vă ajutăm în acest sens. Să nu uitați că și cărbunele și diamantul sunt făcute tot din carbon. Diferența dintre cărbune și diamant nu este dată neapărat de culoare, dar strălucirea diamantului este datorată șlefuirii. Așa trebuie să fiți și dumneavoastră. Să vă șlefuiți cunoștințele, să deveniți niște diamante pentru ca astfel să contribuiți la dezvoltarea țării”, a spus Ioniţă.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.