CREDITE AGRO

Transnistria şi Găgăuzia

„BERLIN ECONOMICS” RECOMANDĂ AUTORITĂŢILOR TRANSNISTRENE SĂ AJUSTEZE VENITURILE ŞI CHELTUIELILE

23 octombrie, 2017
<mt_str50>

Principala problemă a Transnistriei constă în faptul că cheltuielile depăşesc cu mult veniturile, iar din acest motiv, sarcina principală este de a ajusta partea de venituri şi cea de cheltuieli ale bugetului. Această opinie a fost exprimată de reprezentantul Grupului german de consultanţă „Berlin economics”, Jorg Radeke, la întrevederea de vineri, la Tiraspol, cu şeful comisiei parlamentare pentru politică economică, buget şi finanţe, Alexandr Korşunov.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul Sovietului Suprem al autoproclamatei RMN, managerul proiectului „Dialog în domeniul politicii economice în Transnistria” a spus că situația economică din Transnistria este „destul de complicată”.

El a afirmat că grupul a făcut o evaluare a indicatorilor macroeconomici în Transnistria, în special a consecințelor fiscale ale anulării taxelor de import.

„Pe termen scurt, eliminarea taxelor vamale va duce la anumite pierderi ale veniturilor bugetare. Cu toate acestea, în viitor, acest lucru va avea un rezultat pozitiv. Liberalizarea economiei, comerțul liber sunt pași pozitivi pentru stabilizarea situației”, consideră expertul.

El a spus că dimensiunea actuală a activităţii „Berlin economics” este monitorizarea finanțelor publice, iar la final experții vor face analiza cheltuielilor publice, vor oferi recomandări pentru îmbunătățirea situației din republică”

INFOTAG precizează: Deficitul bugetar al regiunii constituie 25% din PIB și este acoperit în principal din ajutoarele rusești.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.10.23 11:04 Faina
    Recomandari sunt bune, numai ca separatistii nu vor sa fac nimic pentru stabilizarea financiare, pentru dinsii este mai comod chind banii cas vin din Rusia.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.

Для просмотра содержимого этого блока Вам необходимо установить flash-player