Transnistria şi Găgăuzia

PREŞEDINTELE IGOR DODON A FOST INVITAT DE BAŞCANUL GĂGĂUZIEI SĂ PARTICIPE LA FORUMUL INVESTIŢIONAL DE LA COMRAT

01 noiembrie, 2017

Preşedintele Igor Dodon a fost invitat de başcanul Găgăuziei să participe la Forumul investiţional „Invest Gagauzia”, care va avea loc în autonomie pentru al treilea an consecutiv. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a scris pe pagina sa de facebook, vorbind despre întrevederea sa de miercuri cu başcanul autonomiei, Irina Vlah.

„La Forum vor participa reprezentanți din circa 15 ţări, printre care Rusia, Turcia, Polonia, Cehia, Estonia, Germania, Grecia şi altele. Evenimentul are menirea să contribuie la atragerea de investiţii străine în Găgăuzia, la fondarea de întreprinderi mixte şi crearea locurilor de muncă. În acest context, drept o dovadă elocventă de atragere eficientă a investițiilor și de activitate productivă a zonei economice libere am adus exemplul lansării, în Găgăuzia, a unei noi întreprinderi japoneze, în cadrul căreia se preconizează crearea a circa 450 de locuri de muncă, cu un volum de investiţii de câteva zeci de milioane de dolari”, a menţionat Dodon.

El a salutat elaborarea bugetului Găgăuziei pentru anul 2018 în volum de 706 mil. lei şi creşterea veniturilor proprii cu 24%. Pentru prima dată în 25 de ani, se prevede alocarea a peste 50 mil. lei în infrastructura Găgăuziei.

„Am dat o apreciere înaltă activităţii puterii executive din Găgăuzia, orientată spre creşterea nivelului de trai al populaţiei şi dezvoltarea regiunii, aceasta fiind un exemplu de administrare eficientă pentru regiunile ţării”, a scris Dodon.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.11.01 19:34 David
    Ei sunt prieteni bun, bravo Irina si Igor.
  2. 2017.11.01 19:36 Marc
    Igor Dodon creda ca gagauzii sa sustina la alegeri pe socialistii, nu cred.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.