Transnistria şi Găgăuzia

„BERLIN ECONOMICS” VA PREGĂTI PROGNOZA BUGETULUI TRANSNISTREAN ŞI RECOMANDĂRI PE MARGINEA ACESTUIA

21 noiembrie, 2017

Compania germană de consultanță „Berlin Economics” va pregăti o prognoză a bugetului Transnistriei pe termen mediu și recomandări pentru următorii 3-5 ani. Acest lucru a fost menționat marți, la întrevederea preşedintelui guvernului autoproclamatei RMN, Alexandr Martînov, cu reprezentanții companii germane, conduşi de managerul de proiect, Jorg Redeke.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul cabinetului de miniştri al regiunii, premierul a vorbit despre pregătirea strategiei de politică bugetară și fiscală pentru anul 2018, care va reflecta principalii parametri macroeconomici. Documentul presupune că deficitul bugetar va fi redus prin micşorarea cheltuielilor publice şi creșterea veniturilor fiscale ca urmare a creșterii economice de 6-7% pe an.

Jorg Redeke a menţionat că „Berlin Economics” se ocupă de analiza fiscală, care include revizuirea părţii de cheltuieli şi venituri a bugetului și revizuirea deficitului său.

Expertul a prezentat analiza companiei privind sistemul de pensii din Transnistria și a vorbit despre un alt domeniu de analiză – cheltuielile pentru administrația publică.

„Berlin Economics” intenționează să prezinte raportul final în prima jumătate a lunii decembrie.

După cum a informat anterior INFOTAG, „Berlin Economics” colaborează cu autoritățile Transnistriei de mai mulți ani. La sfârșitul lunii decembrie 2016, compania a pregătit, de exemplu, un material despre politica cursului valutar, în cadrul căruia a propus soluţii pentru depăşirea situației cursului de schimb al rublei transnistrene prin devalorizarea sa.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.