Transnistria şi Găgăuzia

ÎN REGLEMENTAREA TRANSNISTREANĂ SE ATESTĂ UN PROGRES – SERGHEI LAVROV

11 decembrie, 2017

În reglementarea transnistreană se atestă un progres, a declarat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, care a ținut un discurs la ședința Consiliului Miniștrilor de Externe al OSCE de la Viena.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la MAE al Rusiei, Lavrov a comunicat că, la momentul actual, se atestă o avansare: a fost deschis podul peste Nistru, s-a ajuns la înțelegeri în soluționarea problemelor actuale de pe agenda negocierilor, inclusiv din domeniul educației și telecomunicațiilor.

El a menţionat că „la Viena a fost adoptată Declarația cu privire la negocierile în procesul de reglementare transnistreană în formatul „5+2”.

„Acest document salută tactica „pașilor mici”, precum și organizarea, până la sfârșitul anului 2017, a unei noi întâlniri în formatul „5+2”. Menţionez că acest progres a fost realizat datorită faptului că autorităţile de la Chișinău și Tiraspol au conenit direct asupra unor măsuri concrete pentru a face viața de zi cu zi a cetăţenilor Transnistriei și Moldovei mai confortabilă”, a spus Lavrov.

Potrivit ministrului, „colegii ucraineni nu ar trebui să-şi neglijeze angajamentele stipulate în acordurile de la Minsk”.

„Aşa cum astăzi comunică Chișinăul cu Tiraspol, la fel trebuie să comunice Kievul cu Donețk și Lugansk”, a remarcat Lavrov.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.