Transnistria şi Găgăuzia

PREŞEDINTELE IGOR DODON A DECLARAT CĂ „TRANSNISTRIA NU ARE ALT VIITOR DECÂT ÎMPREUNĂ CU MOLDOVA”

13 decembrie, 2017

Preşedintele Igor Dodon a declarat că „Transnistria nu are alt viitor decât împreună cu Moldova”. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă dedicate rezultatelor primului său an de activitate în funcţia de şef al statului.

„Cu toţii înţelegem şi oamenii simpli înţeleg acest lucru: Transnistria nu are al viitor decât viitorul comun cu Moldova. Propun să privim spre viitor şi să unim cele două maluri ale Nistrului. Sunt sigur că majoritatea absolută a locuitorilor îşi doresc acest lucru”, a spus Dodon.

Răspunzând la acuzaţiile liderului Transnistriei, Vadim Krasnoselski, că, în decursul unui an, Dodon şi-a schimbat poziţia de mai multe ori în reglementarea transnistreană, Preşedintele a declarat că „nu este aşa”.

„Nu mi-am schimbat poziţia şi nu o schimb. Noi pledăm pentru reintegrarea ţării. Şi nu contează, este vorba despre federaţie, confederaţie sau statut special. Este important să se ajungă la un consens politic, indiferent de cum se va numi acesta”, a spus Dodon.

Potrivit lui, Transnistria „începe să conştientizeze acest lucru şi să facă primii paşi în întâmpinare”. Printre aceşti paşi, el a menţionat acordul Tiraspolului de a confirma (apostila) diplomele de studii la Chişinău, de a rezolva problema înregistrării automobilelor.

„Astfel, ei recunosc că fac parte din statul moldovenesc. Pentru prima dată în zece ani, ei au acceptat să rezolve aceste probleme. Acesta este un pas important”, a spus Preşedintele.

El consideră că, în ultimul timp, s-au înregistrat progrese în reglementarea transnistreană datorită eforturilor Preşedintelui şi acţiunilor comune ale Preşedintelui, Parlamentului şi Guvernului Republicii Moldova”.

„Nu contează cine va tăia panglicile şi de ce culoare sunt, important este rezultatul”, a spus el.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2017.12.13 15:29 Gloria
    Fara Dodon asa ceva nu poate sa aiba loc...
  2. 2017.12.13 17:32 Stas
    Dl Dodon vre sa integreza Transnistria da separatistii sunt inpotriva, de ce Moscova nu face nimic?
  3. 2017.12.13 17:35 Vlad
    Popularitatea dl Dodon in Transnistria creste, ce este foarte si foarte bine.
  4. 2017.12.13 17:36 Slavian
    De ce dl Dodon este inpotriva Serif in Transnistria?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.