Transnistria şi Găgăuzia

PREŞEDINTELE IGOR DODON S-A ÎNTÂLNIT DIN NOU CU REPREZENTANŢI OPOZIŢIEI DIN TRANSNISTRIA

29 decembrie, 2017

Preşedintele Igor Dodon s-a întâlnit din nou cu reprezentanţi opoziţiei din Transnistria. Potrivit agenţiei INFOTAG, în ultimele trei luni, aceasta este a treia întâlnire a sa cu liderul Partidului Comunist din Transnistria, Oleg Horjan, şi cu susţinătorii lui.

Pe pagina sa de facebook Dodon a scris că „a avut o întrevedere informală cu reprezentanţii societăţii civile din Transnistria”.

„În timpul întâlnirii precedente, organizate în luna octombrie curent, la Holercani, am convenit asupra necesităţii continuării dialogului şi asupra caracterului util al unei astfel de comunicări. Totodată, am făcut un bilanţ al anului ce pleacă. Am discutat modul în care sunt rezolvate problemele cu care se confruntă locuitorii Transnistriei, acţiunile ce urmează a fi întreprinse în anul ce vine şi în perspectivă”, a comunicat Dodon.

El a menţionat evoluţia pozitivă în soluționarea chestiunilor privind deschiderea podului Gura Bîcului – Bîcioc, privind recunoaşterea diplomelor universitare, restabilirea legăturii telefonice, situaţia şcolilor, a terenurilor agricole.

„Am informat despre deciziile adoptate de Parlament săptămâna trecută cu privire la perfectarea actelor stării civile pentru locuitorii Transnistriei. Am relatat participanţilor la întrunire despre rezultatele vizitei mele la Moscova, despre întrevederea cu Vladimir Putin, cu Sanctitatea Sa, Patriarhul Kiril, cu președintele companiei „Gazprom”, Alexei Miller”, a scris Preşedintele.

Potrivit lui, participanţii la întrevedere au formulat mai multe propuneri referitor la promovarea iniţiativelor constructive referitor la soluţionarea problemelor sociale, umanitare şi economice cu care se confruntă cetăţenii şi oamenii de afaceri din Transnistria”.

În octombrie, Igor Dodon a avut două întâlniri cu „reprezentanții societăţii civile din Transnistria”. Printre aceștia au fost, în general, reprezentanții Partidului Comunist, care se află în opoziție cu autoritățile regiunii. La întâlnire a participat şi liderul Partidului Comunist, deputatul Sovietului Suprem al Transnistriei, Oleg Horjan. Desfăşurarea unei astfel de întâlniri a fost criticată dur de alte organizații obşteşti şi de autoritățile din Transnistria.

După întâlnirile cu „societatea civilă transnistreană”, administrația regiunii l-a criticat pe Igor Dodon și a declarat că „nu vede niciun sens să se întâlnească cu Președintele Republicii Moldova, care îşi schimbă deseori poziția și nu rezolvă nimic”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.