Transnistria şi Găgăuzia

​SPEAKERUL ADUNĂRII POPULARE A GĂGĂUZIEI ESTE ÎMPOTRIVA RETRAGERII MOLDOVEI DIN CSI

19 ianuarie, 2018


Preşedintele Adunării Populare a Găgăuziei (APG), Vladimir Cîssa (ales din partea Partidului Democrat – „I.”), este împotriva retragerii Moldovei din CSI.

Potrivit agenţiei INFOTAG, vineri, în şedinţa plenară a APG, el a făcut o declaraţie, menţionând că aceasta este propria opinie şi nu mizează pe susţinerea colegilor.

Speakerul a condamnat inițiativa liderului Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, cu privire la retragerea Republicii Moldova din CSI.

„Astfel de inițiative sunt inutile și inacceptabile pentru Moldova. Secolul al XXI-lea nu este timpul pentru a împărți statul în prieteni și dușmani, ci e timpul să construim poduri de prietenie și să dezvoltăm procese de integrare. Le recomand politicienilor de la Chișinău să nu dezbine societatea cu astfel de inițiative, în condițiile în care jumătate din populație pledează pentru vectorul european de dezvoltare, iar cealaltă pledează pentru cel estic”, a spus Cîssa.

În opinia sa, conducerea Republicii Moldova trebuie să se concentreze pe altor sarcini: dezvoltarea economiei și protecția socială a populației.

„Drept exemplu poate fi Găgăuzia, care construiește cu succes relații şi cu Estul, şi cu Occidentul, și cu lumea turcă”, a explicat el.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.01.19 16:43 Svetlana
    Bravo, se vada departe ca este destept si nu este extremist si nationalist...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.