Transnistria şi Găgăuzia

MINISTRUL DE EXTERNE AL TRANSNISTRIEI L-A INVITAT PE REPREZENTANTUL SPECIAL AL OSCE ÎN VIZITĂ LA TIRASPOL

15 februarie, 2018

Ministrul Afacerilor Externe al Transnistriei, Vitalii Ignatiev, l-a invitat pe reprezentantul special al OSCE, Franco Frattini, în vizită la Tiraspol, exprimându-și speranța că „colaborarea cu președinția în exercițiu în OSCE în anul 2018 va avea un caracter sistem și rezultativ”.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la site-ul MAE de la Tiraspol, invitația a fost lansată miercuri, în cadrul unei convorbiri telefonice la care a fost discutată „situația actuală a dialogului dintre Transnistria și Moldova, în special progresul lucrărilor pe teme de actualitate de pe agenda negocierilor în contextul implementării Protocolului de la Viena”.

Reprezentantul Tiraspolului a acordat o atenție aparte „activității experților de profil ai părților, cu accent pe procesul de elaborare a unui mecanism de participare a vehiculelor transnistrene la traficul rutier internațional”.

Schimbul de opinii a vizat, de asemenea, perspectivele de dezvoltare a dialogului dintre părți cu privire la aspectele care necesită progrese substanțiale în cursul anului curent. În acest context, Ignatiev a subliniat „importanța principială a realizării practice a acordurilor încheiate anterior, precum și a activității ritmice la toate nivelurile procesului de negocieri”.

Franco Frattini a comunicat despre apropiata vizită în Transnistria a ministrului plenipotențiar din cadrul Direcției Generale Afaceri Politice și Securitate a Ministerului Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Italiei, Alfredo Conte.

Interlocutorii au convenit „să mențină contacte directe pentru a efectua un schimb de opinii complex pe teme de actualitate legate de procesul de negocieri”.

După cum a informat anterior INFOTAG, la sfârșitul săptămânii trecute, Frattini a avut o convorbire telefonică și cu vicepremierul pentru Reintegrare al RM, Cristina Lesnic. El a promis că va veni la Chișinău în prima decadă a lunii martie pentru a se consulta cu privire la acțiunile ce urmează a fi întreprinse în reglementarea transnistreană în anul 2018.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.02.15 13:03 Elena
    NJu stiu daca asa vizita sa ajuta separatistilor.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.