Maib_Agro

Transnistria şi Găgăuzia

DIALOGUL POLITIC ÎNTRE TRANSNISTRIA ŞI MOLDOVA ESTE EXCLUS – VADIM KRASNOSELSKI

06 martie, 2018
<mt_str50>

În prezent, dialogul politic între Transnistria şi Moldova „este exclus şi este imposibil”, consideră preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski.

Potrivit agenţiei INFOTAG, această opinie el şi-a exprimat-o într-un interviu pentru postul tv Rossia 24 de la Moscova, subliniind că, timp de 27 de ani, „s-au format sisteme juridice a două state”.

„Conform Constituției Republicii Moldova, aceasta este un stat unitar. RMN este, de asemenea, un stat unitar. Unii politicieni moldoveni spun că elitele politice din Moldova și Transnistria nu se pot înţelege. Dar ei nu pot încălca legile statelor lor. Și nimeni nu este gata să schimbe acest lucru”, a spus el.

Potrivit lui Krasnoselski, autoritățile transnistrene sunt „susţinătorii unei abordări pragmatice”.

„Vrem să rezolvăm problemele oamenilor care trăiesc atât în dreapta, cât și în stânga Nistrului. În această direcție funcționează şi formatul de negocieri „5+2”, în care Rusia este un garant și intermediar. Anul trecut am reușit să convenim asupra mai multor probleme. Astăzi, pe ordinea de zi se află un bloc de alte probleme. Cred că este foarte important rezultatul real în soluţionarea problemelor concrete. Putem să ne ocupăm de bătălii politice care nu duc la nimic. Dar dacă rezolvăm problemele, oamenii vor aprecia acest lucru. Iar noi lucrăm pentru oameni”, a spus el.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.

Для просмотра содержимого этого блока Вам необходимо установить flash-player