Transnistria şi Găgăuzia

DEPUTATUL SOVIETULUI SUPREM AL TRANSNISTRIEI, OLEG HORJAN, A FOST REŢINUT LA TIRASPOL

06 iunie, 2018

Deputatul Sovietului Suprem al Transnistriei, Oleg Horjan, a fost reţinut la Tiraspol. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a anunţat deputatul transnistrean Andrei Safonov.

Potrivit lui, deputatul a fost reținut miercuri în cadrul ședinței parlamentului transnistrean, după ce a fost luată decizia de a-i ridica imunitatea de deputat.

„Deputații au votat în unanimitate pentru aprobarea cererii procurorilor privind tragerea la răspundere a deputatului Sovietului Suprem. Motivul este că a încălcat legislația în timpul desfăşurării acțiunii publice din 2 iunie”, a spus Safonov.

În ajun, Oleg Horjan a desfăşurat o conferință de presă la agenția INFOTAG. El a declarat că, după protestul de la Tiraspol de sâmbăta trecută, a început să fie amenințat.

„Am fost sunat și mi s-a spus că la următoarea ședință a Sovietului Suprem de la Tiraspol voi fi lipsit de imunitate. Știu că vor porni un dosar pe numele meu, iar apoi mă vor aresta. Fac apel către autoritățile naționale și internaționale să intervină în această situație”, a declarat Oleg Horjan.

Sâmbătă, el a desfăşurat un protest împotriva conducerii actuale a Transnistriei. Mitingul a avut loc sub forma unei întâlniri a deputatului cu alegătorii. Mai mulți participanți la acţiune au fost reţinuţi de miliție, fiind acuzați de „organizarea dezordinilor”, de „activități extremiste” și de participare la un „protest neautorizat”. Printre persoanele reţinute se află şi fiul lui Oleg Horjan, care a fost arestat pentru 14 zile.

Oleg Horjan a fost arestat şi mai înainte. El a fost liderul Partidului Comunist din Transnistria, din care funcţie a demisionat recent. Horjan este unul dintre liderii opoziției transnistrene care deseori se întâlnește cu Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.06.07 08:50 Galina
    Doigralsea!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.