Transnistria şi Găgăuzia

LIDERUL DE LA TIRASPOL: TRANSNISTRIA TREBUIE SĂ TREACĂ DE LA PROGRAMUL DE SUPRAVIEŢUIRE LA CEL DE DEZVOLTARE

08 iunie, 2018

Preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, consideră că Transnistria „trebuie să treacă de la programul de supravieţuire şi reanimare la cel de dezvoltare”.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul liderului de la Tiraspol, despre aceasta el a declarat joi, în cadrul şedinţei extinse a Guvernului, la care a dispus elaborarea „unui program de stat de dezvoltare a RMN pe următorii opt ani, în 2019-2026”.

El a menționat că, „după un an şi jumătate de supravieţuire, de reanimare a situaţiei, astăzi putem vorbi de tendinţe de creştere a indicatorilor economici, de creşterea producţiei industriale, de stabilizare fiscală, de îmbunătăţire a climatului investiţional, ceea ce înseamnă perspective de dezvoltare, care trebuie reflectate într-un program”.

Krasnoselski a cerut tuturor organelor de conducere și societăţii „să se implice activ în pregătirea programului, să prezinte în decurs de 10 zile lucrătoare propuneri care vor fi apoi analizate, evaluate și, dacă vor fi susținute, vor fi incluse în proiectul programului de stat”.

„Cele trei elemente importante ale următorului program de opt ani trebuie să fie stabilitatea politică, autonomia economică și justiția socială. Îmbinarea acestor direcții conceptuale creează o platformă unifică pentru dezvoltarea strategică a RMN. Vorbim despre stabilitate internă și externă. Vom putea face faţă provocărilor și amenințărilor din exterior numai prin consolidarea forțelor din interior”, a spus el.

Prin autonomia economică liderul transnistrean presupune „miza pe propriile forţe şi mijloace, autosuficiența, buget nedeficitar”. În ceea ce privește justiția socială, el a spus că „îndeplinirea obligațiilor sociale este una dintre prioritățile statului”.

Proiectul programului ar trebui să fie gata până la 2 septembrie. Până în decembrie urmează a fi elaborat „mecanismul de realizare a acestuia, pentru ca începând cu noul an să se purceadă la munca asupra părţii legislative și juridice a documentului”.

„Doar ţările stabile, autosuficiente și puternice sun recunoscute. Dizolva slab. Dacă dorim să ne păstrăm autonomia și independența, dacă lupta pentru recunoașterea statalității noastre, trebuie să fim uniţi, să fim puternici și autosuficienţi”, a spus Krasnoselski.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.06.08 10:17 Rita
    Nu visati degeaba!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.