Transnistria şi Găgăuzia

AMBASADORULUI RUSIEI ÎN MOLDOVA A FOST DISTINS CU CEA MAI ÎNALTĂ DISTINCȚIE A GĂGĂUZIEI

20 iulie, 2018

Joi, Ambasadorului Rusiei, Farit Muhametișin, care își încheie misiunea diplomatică în Moldova, a fost distins cu cea mai înaltă distincție a Găgăuziei „Gagauz Yeri”. Ceremonia a avut loc la Comrat, iar bașcanul autonomiei, Irina Vlah, i-a mulțumit diplomatului pentru „atitudinea deosebită față de Găgăuzia”.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la mass-media din regiune, ea consideră că Muhametișin „a contribuit enorm la dezvoltarea relaţiilor interregionale cu Rusia”.

„Am avut și timpuri bune, și timpuri rele. Ca, de exemplu, în 2014, când poporul Găgăuziei a decis să desfășoare un referendum. Mereu am avut un loc aparte în relațiile cu Rusia, chiar și atunci când dialogul dintre cele două țări nu era cel mai bun”, a subliniat bașcanul.

Ambasadorul a mulțumit conducerii Găgăuziei.

„Sunt onorat să fie distins cu ordinul „Gagauz Yeri”, care îmi va aduce mereu aminte de această regiune însorită și de poporul găgăuz minunat”, a spus Muhametișin.

El a comunicat că în Găgăuzia va ajunge un echipament medical scump din Sankt Petersburg. Totodată, Guvernul Tatarstanului va oferi autonomiei un sprijin sub formă de computere, table interactive și alte echipamente.

„Sper că președintele Tatarstanului, Rustam Mannihanov, va înmâna personal acest cadou când va veni la toamnă în Găgăuzia pentru a participa la Forumul investițional şi la Ziua vinului”, a remarcat diplomatul.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2018.07.20 10:30 David
    Pentru gagauzii el a facut multe cheste buna, inseamna ca el merita asa fel de Ordin.
  2. 2018.07.20 10:31 Efim
    Da unde sunt registrat asa fel de Ordine?
  3. 2018.07.20 18:54 Liudmila
    Gagauzii fara Rusia nu pot, tot timpu asa era.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.