Transnistria şi Găgăuzia

VICEPREMIERUL A SOLICITAT REPREZENTANTULUI RUSIEI SĂ CONTRIBUIE LA ASIGURAREA CIRCULAŢIEI LIBERE PE PODUL PESTE NISTRU

02 octombrie, 2018

Moldova speră că reprezentantul special al Federației Ruse în reglementarea transnistreană, Serghei Gubarev, va contribui la asigurarea circulației libere și necondiționate pe podul peste Nistru de la Gura Bâcului-Bâcioc.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul Biroului Politici de reintegrare, despre aceasta a declarat viceprim-ministrul Cristina Lesnic la întrevederea de la Chişinău cu diplomatul rus, exprimându-şi îngrijorarea faţă de intenţia autorităţilor transnistrene de a instala un terminal vamale neautorizat în satul Bâcioc.

Referindu-se la aspecte ce țin de libera circulație a elevilor și profesorilor din cadrul școlilor cu predare în grafie latină din regiunea transnistreană, vicepremierul a insistat ca acest aspect să fie implementat în totalitate în conformitate cu prevederile Deciziei protocolare semnate în acest sens.

„Copiii, părinții lor, precum și profesorii din aceste instituții trebuie să aibă acces necondiționat și să circule liber pe întregul teritoriul țării. Solicit mai multă maturitate, pentru ca inițiativa Chișinăului privind excluderea regimului de notificare pentru elevi, părinții acestora și profesorii din școlile cu predare în grafie latină să fie susținut”, a specificat Cristina Lesnic.

Interlocutorii au mai purtat discuții pe marginea rezultatelor obținute în implementarea unor teme ce figurează în pachetul „Berlin plus”, în particular, pe subiectul terenurilor agricole din raionul Dubăsari, mecanismului de acces în traficul rutier internațional a autovehiculelor din raioanele de est ale țării, asigurării liberei circulații între cele două maluri ale Nistrului.

Cei doi oficiali și-au manifestat deschiderea pentru continuarea dialogului și realizarea unor acțiuni concrete în interesul populației de pe ambele maluri ale Nistrului.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.