Transnistria şi Găgăuzia

ÎN CADRUL VIZITEI ÎN MOLDOVA, PATRIARHUL KIRIL VA MERGE ÎN MAI MULTE LOCALITĂŢI, INCLUSIV ÎN TRANSNISTRIA ŞI GĂGĂUZIA

10 octombrie, 2018

În cadrul vizitei în Moldova, Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril, va merge în mai multe localităţi, inclusiv în Transnistria şi Găgăuzia. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a comunicat pe pagina sa de facebook preşedintele Igor Dodon.

El a menţionat că marţi a discutat cu Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, Vladimir, detaliile privind pregătirile vizitei pastorale în Moldova, în perioada 25-28 octombrie, a Sanctității Sale Patriarhului Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril.

„Pentru prima dată, Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii va vizita nordul şi sudul Moldovei. Programul prealabil al vizitei prevede, pentru data de 25 octombrie, un Te Deum oficiat de Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill în Catedrala „Nașterea Domnului” din Chişinău. La 26 octombrie, Patriarhul va vizita orașul Bender, la 27 octombrie – Comrat, iar la 28 octombrie – Bălţi”, a spus Dodon.

Potrivit lui, vizita Patriarhului Kiril este aşteptată de tot poporul ortodox al Moldovei.

„Mi-am exprimat convingerea că Mitropolia Moldovei îşi va păstra pentru totdeauna unitatea cu Biserica Ortodoxă Rusă”, a subliniat Dodon.

Întrevederea a avut loc la reşedinţa Mitropolitului

Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril, a mai fost în Moldova în vizite pastorale de două ori – în octombrie 2011 şi în septembrie 2013. În timpul ultimei vizite, el a mers şi la Tiraspol.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.10.11 09:57 Victoria
    Bine ca el vine la noi...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.