Transnistria şi Găgăuzia

MILITARII RUŞI DIN TRANSNISTRIA PREZINTĂ UN PERICOL REAL PENTRU SECURITATEA UCRAINEI – ZIARUL „FAKTΔ

13 decembrie, 2018

Militarii ruşi dislocaţi în regiunea transnistreană prezintă un pericol real pentru securitatea Ucrainei. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta scrie ziarul ucrainean „Faktî”.

Publicația menționează că tocmai în legătură cu această amenințare starea de război a fost declarată nu numai în regiunile Ucrainei care au frontieră comună cu Rusia, dar și în regiunile Vinniţa și Odessa, de la frontiera cu regiunea transnistreană. Legea marțială a fost introdusă începând cu 28 noiembrie pentru o perioadă de 30 de zile, după care poate fi prelungită.

„Numărul așa-numitelor „forțe armate” ale Transnistriei este de aproximativ 10 mii de oameni. Dintre aceştia, 1,5 mii sunt militari ruşi. Totodată, mai sunt circa 30 de mii de rezervişti. Armata este dotată cu echipament militar de tip sovietic, de exemplu, 26 de tancuri T-64. Iar la uzinele din regiunea transnistreană, care nu este controlată de autorităţile de la Chișinău, se produc de mai mulți ani sisteme de lansatoare multiple de rachete”, notează „Faktî”.

De asemenea, publicația amintește că Ministerul Apărării al Transnistriei autoproclamate împreună cu grupările militare rusești dislocate în regiune desfășoară în mod regulat exerciții militare, care nu sunt doar de natură defensivă.

„În acest an, până la sfârșitul lunii octombrie, s-au desfășurat peste 200 de exerciții. E vorba de forţarea râului Nistru cu scopul de a nimici inamicul de pe malul drept. Un alt exerciţiu ţine de implicarea aviaţiei și a artileriei pentru a distruge inamicul. Mai sunt şi lunetişti, grupuri de cercetare-diversiune”, scrie ziarul.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.12.13 14:08 Stas
    Este totatl gresita versiunea, asta pot sa scrie o persona care nu stie nimic despre Trasnsnistria si despre ucrainenii care stau acolo.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.