Transnistria şi Găgăuzia

VICEPREMIERUL PENTRU REINTEGRARE ŞI AMBASADORUL SUA ÎN MOLDOVA AU DISCUTAT DESPRE REGLEMENTAREA TRANSNISTREANĂ

27 decembrie, 2018

Vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, şi Ambasadorul SUA în Moldova, Dereck J. Hogan, au discutat joi despre reglementarea transnistreană.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul Biroului pentru Politici de Reintegrare, Lesnic a făcut o succintă trecere în revistă a evoluțiilor și a realizărilor marcate în anul curent pe dimensiunea reglementării transnistrene, cu enunțarea aspectelor prioritare ce urmează a fi abordate în procesul de negocieri pe parcursul anului viitor.

Totodată, vicepremierul a mulțumit oficialului american pentru susținerea acordată de către SUA în procesul de definitivare a textului Declarației cu privire la evoluțiile procesului de reglementare a conflictului transnistrean în formatul „5+2”, aprobată pe 7 decembrie 2018 la Milano, la reuniunea Consiliului de Miniștri al OSCE.

Cristina Lesnic s-a referit și la recenta platformă de dialog stabilită între Chișinău, Kiev și Tbilisi, fiind formalizată printr-un Memorandum de înțelegere și de cooperare reciprocă, prin care s-a creat cadrul de cooperare necesar în vederea realizării schimbului de bune practici în promovarea politicilor de reintegrare de către autoritățile constituționale și a inițierii cooperării regionale aprofundate pe aspecte de interes comun.

Potrivit comunicatului, Dereck J. Hogan a mulțumit vicepremierului pentru „dialogul constructiv și informațiile comunicate, evidențiind disponibilitatea SUA de a sprijini procesul de reglementare prin oferte de asistență tehnică și proiecte menite să promoveze măsurile de consolidare a încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.12.27 17:44 Nina
    Acum dna Lesnic este cel mai bun expert in problema transnistreana, bravo ei!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.