Transnistria şi Găgăuzia

LIDERUL TRANSNISTREAN ESTE INTERESAT DE DEZVOLTAREA DIALOGULUI CU SUA

01 februarie, 2019

Transnistria este interesată de continuarea şi dezvoltarea unui dialog bilateral cu Statele Unite, care participă activ la procesul de negocieri în formatul "5+2. O declaraţie în acest sens a făcut preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, care a primit joi, la Tiraspol, o delegaţie a Ambasadei SUA în RM, condusă de Ambasadorul Dereck Hogan.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul liderului de la Tiraspol, Krasnoselski "a subliniat caracterul de afaceri al cooperării cu ambasada americană, menţionând abordarea prietenoasă şi constructivă a părţilor în stabilirea relaţiilor".

La rândul său, Dereck Hogan a reiterat poziţia activă a SUA în activitatea formatului "5+2", subliniind că ambasada americană şi ţara sa "încearcă să facă tot ce le stă în putinţă pentru a contribui la soluţionarea paşnică a conflictului moldo-transnistrean".

Interlocutorii au discutat în detalii diferite aspecte ale procesului de negocieri, precum şi chestiuni ale contactelor bilaterale.

La rugămintea diplomatului american, Vadim Krasnoselski, ministrul afacerilor externe şi adjunctul său au desfăşurat o excursie pentru oaspeţi prin parcul Alexandr Nevskii şi împrejurimile cetăţii Bender.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.02.01 10:11 Lorena
    De ce SUA sa ajuta si Moldovei si Transnistriei, ei trebue sa intaleaga ca acolo administratia este SEPARATISTA.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.