Transnistria şi Găgăuzia

UZINA DE CIMENT DE LA RÎBNIŢA ŞI-A RELUAT ACTIVITATEA

20 februarie, 2019

Uzina de ciment de la Rîbniţa şi-a reluat activitatea după pauza tehnologică luată la sfârşitul anului trecut.

Potrivit agenţiei INFOTAG, anunţul a fost făcut la un post de televiziune transnistrean de către directorul de producţie al uneia dintre cele mai mari întreprinderi din regiune, Evghenii Titoruc, care a menţionat că noul sezon a început cu modernizarea procesului de producere.

Potrivit acestuia, uzina funcționează cu o singură linie tehnologică, a fost lansat un cuptor pentru producerea clincherului şi a varului, funcționează în regim normal o hală de șlefuire și expediere, în paralel continuă lucrările de reparație și proiectele de modernizare a procesului de producere.

„Aceste proiecte ne vor ajuta să economisim resursele energetice, să îmbunătățim calitatea semifabricatelor și a produsului final. Iar modernizarea silozurilor de ciment la stația de încărcare va accelera timpul de expediere către consumator”, a spus managerul de producție.

Anterior, la uzină a fost renovată moara. Planurile de modernizare includ repararea și înlocuirea echipamentelor în halele de expediere a produselor finite și de ardere a clincherului. De asemenea, va apărea o nouă moară de măcinare a cimentului.

Uzina este una dintre principalele întreprinderi din Rîbniţa. Anul trecut, întreprinderea a produs peste o jumătate de milion de tone de ciment, iar suma încasărilor fiscale la bugetele de toate nivelurile a depășit 45 mil. ruble.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.