Transnistria şi Găgăuzia

CEC A MOLDOVEI CONDAMNĂ ACŢIUNILE STRUCTURILOR DE FORŢĂ ALE TRANSNISTRIEI

22 februarie, 2019

Comisia Electorală Centrală (CEC) condamnă acţiunile structurilor de forţă ale Transnistriei, care au reţinut în ajun, în apropiere de Varniţa, doi membri ai biroului electoral din Anenii Noi, luându-le calculatoarele cu datele personale ale alegătorilor.

Într-un comunicat al CEC, citat de agenţia INFOTAG, incidentul este calificat drept „o provocare și o încercare de destabilizare a situației înainte de ziua alegerilor din 24 februarie, inclusiv intervenția în sistemele informaționale deținute de CEC”.

În acest context, Comisia a decis să retragă laptopurile respective din circuit și să înlocuiască tehnica de calcul oferită biroului electoral al secției de votare nr.48/10 pentru desfășurarea acțiunilor electorale în ziua alegerilor.

„Facem apel către comunitatea internațională și misiunile de observatori acreditate pentru monitorizarea alegerilor din 24 februarie curent, către forțele de ordine și Comisia Unificată de Control să ia atitudine față de reținerea celor doi funcționari electorali întru evitarea repetării situațiilor similare ce pun în pericol securitatea cetățenilor Republicii Moldova și buna desfășurare a procesului electoral”, se arată în comunicat.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.