Transnistria şi Găgăuzia

ALEGĂTORII DIN TRANSNISTRIA SUNT TRANSPORTAŢI GRATUIT LA SECŢIILE DE VOTARE DIN DREAPTA NISTRULUI

24 februarie, 2019

Alegătorii din Transnistria sunt transportaţi gratuit la secţiile de votare din dreapta Nistrului. Potrivit agenţiei INFOTAG, la acest lucru au atras atenţia reprezentanţii opoziţiei.

Ei au plasat pe reţelele sociale materiale video în care se vede că oamenii sunt transportaţi în dreapta Nistrului în mod organizat. Pentru aceasta au fost puse la dispoziţie autobuze pe care sunt lipite stikere speciale. Aceste autobuze sunt admise în mod prioritar la punctele de trecere transnistrene, pasagerii nu sunt verificaţi.

Din fotografii se vede că la secţiile de votare la care votează alegătorii din Transnistria s-au format cozi imense de cetăţeni care doresc să-şi exercite dreptul la vot.

De asemenea, se zice că, în Transnistria, persoane necunoscute îndeamnă cetăţenii Moldovei să voteze pentru PDM, oferă transport şi plătesc fiecărui alegător câte $20. Despre aceasta a declarat şi Preşedintele Igor Dodon, care şi-a exprimat îngrijorarea referitor la această situaţie.

Unul dintre liderii blocului ACUM, Andrei Năstase, la fel, a atras atenţia pe reţelele sociale la această informaţie, potrivit căreia, la secţiile de vot se ajunge doar cu transportul special din Transnistria care are un stiker special pe parbriz.

„Astăzi, structurile militarizate din Tiraspol sunt în strânsă legătură cu structurile criminale ale lui Plahotniuc din dreapta Nistrului, ei au asediat țara. Zeci de mii de oameni pot fi aduşi în mod organizat din Transnistria pentru a decide soarta noastră”, a declarat Năstase jurnaliştilor.

El a menţionat că CEC a fost sesizată în legătură cu aceste încălcări. Această informație a fost confirmată de ofiţerul de presă al CEC, Rodica Sîrbu.

„Am primit o asemenea sesizare și am apelat la autoritatea competentă, Inspectoratul General al Poliției, pentru ca ei să se clarifice cu situația”, a spus Sîrbu.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2019.02.24 14:00 Vladimir
    Asa incalcari nu sunt grave...
  2. 2019.02.24 14:02 Slavic
    Ei sunt moldoveni si au drept sa votez asa cum ei socot este corect.
  3. 2020.10.27 00:23 Alexandru
    Cred că sunt liberi și ar trebui să poată vota așa cum vor să voteze.
    Alexandru - Mold Removal Minneapolis
  4. 2021.06.10 12:50 Justin
    At caloundra carpet cleaner we vote the way we want.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.