Transnistria şi Găgăuzia

TRANSNISTRIA ESTE CU MULT ÎNAINTE DE PALESTINA DIN PUNCT DE VEDERE AL DEMOCRAŢIEI – LIDERUL DE LA TIRASPOL

01 aprilie, 2019

„Palestina și Transnistria sunt incomparabile. Noi suntem mult înainte în ceea ce privește dezvoltarea democrației, a instituțiilor puterii și a economiei”, susţine președintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul liderului de la Tiraspol, el a abordat această chestiune într-un interviu acordat jurnaliștilor de la posturile locale de televiziune, reamintind că Palestina are statut special în cadrul ONU, însă Transnistria – nu.

Cu toate acestea, Krasnoselski consideră că solicitarea sa către ONU de a acorda Transnistriei un astfel de statut a fost auzită, la fel și solicitarea de a oferi „o platformă pentru prezentarea informațiilor despre ceea ce reprezintă republica, ce se întâmplă aici, inclusiv în domeniul drepturilor omului”.

„Am fost auziţi. Pot dezvălui câteva detalii. Vizita reprezentantului nostru la Moscova, Leonid Manakov, în martie, la cea de-a 40-a sesiune ONU privind drepturile omului nu a fost întâmplătoare. Participarea a avut loc la invitația ONU, care a sosit în adresa Transnistriei. Manakov a fost invitat la Geneva și a prezentat un raport asupra modului în care sunt respectate drepturile omului în Transnistria – în condițiile dificile ale existenței statului nostru. La finalul discursului său, el a concluzionat că drepturile reprezentanților tuturor naționalităților care trăiesc în Transnistria și a altor categorii de cetățeni pot fi respectate numai cu condiţia menținerii statalităţii transnistrene”, a spus Krasnoselski.

Potrivit lui, „poporul transnistrean este o comunitate formată, iar Transnistria este un stat democratic în care sunt create toate instituțiile puterii, iar drepturile omului sunt respectate”.

„Vrem ca Transnistria să fie atractivă, ca să aducem informații despre ceea ce este în realitate, dar nu informaţii distorsionate – tot felul de poveşti de groază despre oameni înarmați, tancuri și avioane. Aceasta este o minciună pe care o lansează anume cei cărora le convine să prezinte Transnistriei în nuanțe gri. Unul dintre conceptele de dezvoltare a republicii este construirea unui stat orientat social cu o formă de economie de piață, adică un stat care lucrează pentru popor, iar noi trebuie să arătăm acest lucru. De noi trebuie să se intereseze inclusiv investitorii”, a spus Krasnoselski, care a reamintit că, după deschiderea reprezentanței la Moscova, el a stabilit sarcina „de a deschide reprezentanțe similare la Kiev, deoarece Ucraina este un garant în procesul de negocieri, și la Bruxelles, deoarece Uniunea Europeană este unul dintre partenerii Transnistriei în ceea ce privește operațiunile de export-import și un observator în formatul „5+2”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.