Transnistria şi Găgăuzia

ÎN ANUL 2018, PIB-UL TRANSNISTRIEI A CRESCUT CU 3,6%

18 aprilie, 2019

În anul 2018, PIB-ul Transnistriei a crescut cu 3,6% şi a ajuns la 13,8 mlrd. ruble locale ($857,1 mil.).

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la datele Ministerului dezvoltării economice, în structura PIB-ului ponderea industriei, din care face parte şi energetica, a constituit 31,8%, a serviciilor din afara pieţei –23,85%, a comerțului – 14,47%.

Potrivit ministrului Serghei Obolonik, la creșterea economică a contribuit „creșterea valorii în complexul industrial și intensificarea activității investiționale”.

„O dinamică pozitivă a fost înregistrată în aproape toate subsectoarele cheie ale industriei. Cu toate acestea, ritmul de creștere a scăzut în a doua jumătate a anului”, a recunoscut el.

Obolonik a menționat că datorită legii cu privire la susţinerea de stat a activităţii investiționale, care a intrat în vigoare la 1 iunie 2018, în Transnistria au început să vină investitorii. Au fost încheiate patru acorduri investiționale cu investitori din România, Ucraina, Moldova și Italia în sumă totală de peste 4,7 mil. de euro și trei acorduri de intenție cu reprezentanți ai Austriei, Bulgariei și Estoniei. La Agenția pentru Investiții se află 26 de proiecte, jumătate dintre care ar putea fi realizate în viitorul apropiat.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.