Transnistria şi Găgăuzia

IGOR DODON PROPUNE SCUTIREA DE TAXE VAMALE A MATERIALELOR IMPORTATE PENTRU CONSTRUCŢIA UNUI STADION LA COMRAT

09 septembrie, 2019

Preşedintele Igor Dodon propune scutirea de taxe vamale a materialelor de construcţie care vor fi importate pentru construcţia unui stadion la Comrat. Potrivit agenţiei INFOTAG, el a comunicat pe pagina sa de facebook că acesta şi alte subiecte cu privire la dezvoltarea social-economică a Găgăuziei le-a discutat luni, la întrevederea cu başcanul autonomiei, Irina Vlah.

„Partenerii turci efectuează la Comrat lucrări de pregătire a unui teren pe care vor construi un stadion nou. Pentru demararea lucrărilor de construcție, este nevoie de scutirea de taxe vamale a materialelor de construcție importate. Am menționat că la următoarea ședință a Parlamentului, fracțiunea Partidului Socialiștilor va propune un proiect de lege în acest sens, pe care eu îl voi semna în termeni restrânși”, a promis Dodon.

Preşedintele a remarcat că, la 11 septembrie, va avea loc ședința Adunării Populare a Găgăuziei, în cadrul căreia va fi examinată chestiunea privind aprobarea structurii și componenței Comitetului Executiv al Autonomiei.

„Bașcanul Irina Vlah a venit cu inițiativa de a restabili Direcția principală administrare fiscală în componența Comitetului Executiv, lichidată anterior de guvernul Partidului Democrat. Am susținut această idee și am remarcat că voi negocia cu guvernul realizarea inițiativei respective”, a precizat el.

După cum a informat anterior INFOTAG, în cadrul vizitei în Moldova, în octombrie 2018, Preşedintele Turciei, Recep Erdogan, a zburat din Chișinău spre Comrat cu elicopterul său. La aterizarea pe stadionul Comrat, elicopterul a deteriorat unele construcţii. Atunci Erdogan a promis să construiască cât mai curând posibil un nou stadion din contul Turciei.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.