Transnistria şi Găgăuzia

DEPUTAT ACUM: REGIUNEA TRANSNISTREANĂ S-A TRANSFORMAT ÎN SURSĂ DE PERICOL PENTRU ECONOMIA ŞI SECURITATEA MOLDOVEI

11 septembrie, 2019

Deputatul blocului ACUM, Lilian Carp, consideră că "regiunea transnistreană s-a transformat în ultimul timp în sursă de pericol pentru economia şi securitatea Moldovei".

Potrivit agenţiei INFOTAG, în ajun, la postul de televiziune TVR Moldova, el a menţionat că "cei care încalcă legea folosesc regiunea transnistreană pentru a evita tragerea la răspundere şi pentru a fugi din Moldova".

"Ştim numele multor funcţionari care au încălcat legea şi au fugit prin stânga Nistrului mai întâi în Ucraina, apoi fie în România, fie în Rusia", a spus politicianul, menţionând că această practică trebuie să înceteze, având în vedere intensificarea controlului comun al frontierei moldo-ucrainene, amintind în special punctul de control Palanca-Maiaki-Udobnoe, care a fost deschis recent.

Consilierul premierului pentru probleme de securitate, Victoria Bucătaru, a remarcat că "lupta cu corupţia şi schemele ilegale va ajunge în toate colţurile republicii".

"Intenţionăm să combatem corupţia şi contrabanda, inclusiv prin regiunea transnistreană, deoarece aceasta este o problemă foarte serioasă. Aici vom avea nevoie de sprijinul partenerilor ucraineni, deoarece aceasta este o cauză comună, iar succesul depinde de acţiunile comune", a spus ea.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.09.11 13:54 Fima
    Moldova trebue sa vinde cuiva Transnistria si rezolva problema.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.