Transnistria şi Găgăuzia

NEGOCIATORUL TRANSNISTREAN CONSIDERĂ CĂ AUTORITĂŢILE DE LA CHIŞINĂU RENUNŢĂ DE FAPT LA ÎNDEPLINIREA ANGAJAMENTELOR

24 septembrie, 2019

Ministrul de externe al autoproclamatei RMN, negociatorul principal al Tiraspolului în negocierile cu Chişinăul, Vitalii Ignatiev, consideră că autorităţile Moldovei „au renunţat de fapt la îndeplinirea angajamentelor asumate anterior”.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul MAE al regiunii, despre aceasta el a declarat luni, la întrevederea cu şeful Misiunii OSCE în RM, Claus Neukirch, exprimându-şi opinia că, „ţinând cont de acest lucru, cea mai serioasă sarcină în acest moment este identificarea unui termen concret și realizarea înţelegerilor atinse”.

„În ceea ce privește partea transnistreană, vreau să confirm ataşamentul faţă de acordurile adoptate anterior. Ne interesează rezultatele în cadrul agendei socio-umanitare și economice”, a subliniat Ignatiev.

La propunerea șefului Misiunii OSCE, părțile au abordat minuţios conţinutul agendei de lucru a viitoarei reuniuni în formatul „5+2”, care se va desfăşura la Bratislava la începutul lunii octombrie.

Ignatiev a subliniat „necesitatea respectării discuțiilor în cadrul parametrilor stabiliți ai spațiului de negociere, cu accent pe aspectele care au un impact direct asupra bunăstării populației”.

El a apreciat vizita secretarului general al OSCE, Thomas Greminger, în Transnistria, săptămâna trecută, şi a calificat acest lucru drept „o atenție a secretariatului OSCE la procesul de negociere, precum și un interes pentru soluționarea unor probleme concrete în acest an”.

După cum a informat anterior INFOTAG, autoritățile Chișinăului nu renunţă la politica pașilor mici în reglementarea transnistreană, dar insistă să fie inclusă pe ordinea de zi a negocierilor și problema politică.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.09.24 12:32 Victoria
    Daca noi si Ucraina intra in UE ce sa fac ei in Transnistria?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.