Transnistria şi Găgăuzia

SUA PROMIT SĂ CONTRIBUIE LA GĂSIREA LIMBII COMUNE LA CONFERINŢA DIN BAVARIA

01 noiembrie, 2019

SUA vor contribui la găsirea limbii comune în cadrul viitoarei Conferințe bavareze pentru consolidarea încrederii în procesul de reglementare transnistreană. Despre aceasta a declarat, în ajun, Ambasadorul SUA în RM, Dereck Hogan, în cadrul unei întâlniri la Tiraspol cu președintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul liderului transnistrean, el a spus că va conduce personal delegația americană la Conferința din Bavaria.

„Înțeleg care sunt obiectivele și sunt gata să discut toate detaliile. Vrem să finalizăm procesul lansat la Bratislava și, din partea noastră, vom contribui la acest lucru”, a spus diplomatul.

Krasnoselski a salutat participarea activă a Statelor Unite la activitatea formatului „5+2”, „ai căror reprezentanți sunt pe deplin informaţi despre progresul procesului de negocieri, a cărui încetinire este un fapt binecunoscut”.

În opinia sa, „deficiențele la nivelul experților și reprezentanților politici au afectat rezultatele reuniunii din octombrie de la Bratislava, când nu a fost semnat niciun protocol”.

„Dacă reprezentanții politici și grupurile de experți ar lucra pe deplin la toate problemele, posibil că la Bratislava totul ar fi mers mult mai uniform. Protocolul de la Bratislava este un fel de punct final. Nesemnarea lui este o consecință. Motivele a ceea ce s-a întâmplat sunt neajunsurile la etapa preliminară. Participanții la formatul „5+2” urmează să lucreze la greşeli. Lucrul a început deja”, a spus liderul de la Tiraspol, care şi-a exprimat speranța în „activitatea din partea mediatorilor și observatorilor, inclusiv a americanilor”.

În același timp, el a subliniat că „important este nu numărul de acorduri semnate, ci calitatea implementării lor”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.