Transnistria şi Găgăuzia

FIRMA „AGRO COMPACT” DIN GRIGORIOPOL ESTE PRIMA COMPANIE DIN TRANSNISTRIA CARE VA OBŢINE CERTIFICATUL GLOBAL G.A.P.

11 decembrie, 2019

Firma „Agro Compact” din Grigoriopol, specializată în producerea fructelor, este prima companie agricolă din stânga Nistrului care va obţine certificatul GLOBAL G.A.P., ceea ce confirmă că aceasta respectă toate normele de securitate a producţiei în procesul de producere.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul reprezentanţei USAID, care realizează proiectul „Agricultura Performantă în Moldova”, în republică se implementează deja standardele GLOBAL G.A.P., astfel că întreprinderea a fost auditată cu succes şi aşteaptă să primească certificatul.

Certificatul GLOBAL G.A.P. este o precondiție pentru fermierii moldoveni de a pătrunde pe piețele ţărilor member UE. GLOBAL G.A.P. cuprinde întregul proces de producție, începând de la selectarea terenului agricol și până la livrarea pe piață a fructelor și legumelor. Astfel, implementarea standardului GLOBAL G.A.P. asigură cumpărătorul că fructele și legumele sunt sigure pentru consum, prin minimizarea efectelor negative asupra mediului, reducerea chimicalelor folosite și abordare responsabilă față de sănătatea și securitatea lucrătorilor.

Firma „Agro Compact” cultivă peste 6 mii de hectare de terenuri agricole, cultivând, în special, cereale. De asemenea, compania are 138 de hectare de livezi de meri, caişi, pruni și vișini.

Primul producător moldovean a fost certificat GLOBAL G.A.P. în 2006. De atunci, aproximativ 50 de producători agricoli au primit certificate, majoritatea confirmând anual respectarea acestor cerințe. Standardul internațional este prevăzut pentru comercializarea produselor agricole și este utilizat în 124 de țări.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.12.12 11:54 Penrea
    Si ce da asta companie, nu cred ca prea mare dividende.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.