Transnistria şi Găgăuzia

MINISTERUL DE EXTERNE AL RUSIEI AFIRMĂ CĂ PROGRESUL ÎN REGLEMENTAREA TRANSNISTREANĂ A FOST PIERDUT

13 decembrie, 2019

Aspectele pozitive în reglementarea transnistreană, obţinute în anii 2017-2018, au fost risipite, consideră purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

Potrivit agenţiei INFOTAG, vineri, în timpul unei teleconferințe cu jurnaliștii moldoveni, ea nu a exclus că regresul ţine de procesele care au avut loc în Moldova după alegerile parlamentare.

„În dreapta Nistrului s-au schimbat trei guverne, unii politicieni moldoveni responsabili de reglementarea transnistreană se pare că se ghidau de propriile considerente și, în opinia noastră, tergiversau realizarea acordurilor încheiate anterior”, a spus Zaharova.

Potrivit ei, din cauza scăderii dinamicii reuniunilor grupurilor de lucru moldo-transnistrene și a regresului în anumite direcţii, nu a fost convenit protocolul final după singura reuniune oficială din acest an în formatul „5+2” de la Bratislava.

„Noi, ca stat garant al reglementării, contactăm activ cu părțile, pentru ca în cele două săptămâni rămase ale Președinției slovace a OSCE, Chișinăul și Tiraspolul să poată depăși divergenţele în probleme concrete și să semneze Protocolul de la Bratislava”, a spus ea.

Potrivit purtătoarei de cuvânt, semnarea acestui document este necesară pentru a determina direcţiile de dezvoltare ulterioară în problema reglementării transnistrene.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.12.13 16:44 Boris
    Ce griaja de noi are Moscova!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.