Transnistria şi Găgăuzia

MINISTRUL DE INTERNE AL TRANSNISTRIEI S-A ARĂTAT DESCHIS SĂ COOPEREZE CU NOUL SĂU COLEG MOLDOVEAN

31 ianuarie, 2020

Ministrul afacerilor interne al autoproclamatei RMN, Ruslan Mova, a calificat drept nefondate declarațiile ministrului Afacerilor Interne al RM, Pavel Voicu, precum că „mulți infractori și ucigași plătiţi se ascund de justiție în Transnistria, iar polițiștii transnistreni refuză să-i ajute pe colegii moldoveni”.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul MAI al regiunii, el a declarat în răspuns că organele de drept transnistrene „sunt întotdeauna deschise pentru dialog și cooperare, indiferent de conjunctura politică și sunt gata să ofere ajutor colegilor în lupta împotriva criminalității”.

Mova a atras atenţia că lipsa de cooperare din partea organelor de drept moldoveneşti „duce la consecințe tragice”.

„Un exemplu viu este cazul recent. Un locuitor al Transnistriei a venit la poliția din Bălți unde a recunoscut că a comis un omor pe teritoriul Tiraspolului. Însă polițiştii, după ce l-au ascultat, nu au luat nicio măsură pentru a-l izola de societate și l-a eliberat. Câteva zile mai târziu, acesta a ucis la Bălți cu o deosebită cruzime trei persoane, o femeie de 35 de ani și doi bărbați de 44 de ani, apoi a incendiat cadavrele. Iată cum stau lucrurile de fapt cu cooperarea. Aceste decese sunt pe conștiința celor care pun ambițiile politice mai presus de viaţa umană. Și astfel de exemple sunt multe”, a menţionat el, subliniind că „este deschis pentru dialog la orice nivel și așteaptă măcar vreo informație despre infractorii mitici care se presupune că se ascund pe teritoriul Transnistriei. Pe orice canale, chiar şi neoficiale”.

Comentând îngrijorarea lui Pavel Voicu cu privire la „nivelul situației criminogene din Transnistria”, ministrul transnistrean a spus că „nivelul de securitate al cetățenilor transnistreni este mult mai mare decât în Moldova, iar rata de detectare a infracţiunilor a depășit 92%”.

„Sperăm că veți reuşi să asiguraţi același nivel de securitate şi cetățenilor voştri. Criteriul de evaluare a poliției sau miliţiei în orice stat este nivelul de încredere al cetățenilor, dar nu declarațiile tari în Parlament în căutarea vinovatului pentru propriile eșecuri. Pentru profesioniști, principalul lucru este lupta împotriva criminalității și siguranța oamenilor, nu politica”, a spus Mova.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.