Transnistria şi Găgăuzia

MINISTERUL DE EXTERNE AL TRANSNISTRIEI L-A INFORMAT PE ȘEFUL MISIUNII OSCE DESPRE REVENDICĂRILE FAȚĂ DE MOLDOVA

13 februarie, 2020

Ministrul de externe al autoproclamatei RMN, Vitalii Ignatiev, s-a întâlnit în ajun la Tiraspol, cu șefului Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch. În cadrul întrevederii oficialii au discutat „starea actuală a procesului de negociere, punând accent pe rezultatele obținute în ultimele trei săptămâni de grupurile de experţi de profil.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul MAE al regiunii, în special, Ignatiev a atras atenția interlocutorului asupra „situației din sectorul bancar, care se înrăutățește constant”. Totodată, el a subliniat existență „presiunii asupra întreprinderilor transnistrene, dictată de considerente politice conjuncturale”.

Vitalii Ignatiev a cerut partenerilor internaționali să „se implice cât mai activ la întrevederile sistematice pentru a păstra mecanismele de negociere și pentru a preveni degradarea situației".

De asemenea, Ministrul de externe al autoproclamatei RMN a numit „inacceptabile rezultatele reuniunilor grupurilor de lucru cu privire la dezvoltarea transporturilor, a sectorului rutier și a telecomunicațiilor”, considerând că „partea moldovenească refuză să își îndeplinească angajamentele anterioare în acest sens”.

În acest sens, el a reiterat „accentul pus pe dezvoltarea independentă de către Transnistria a rețelelor de comunicații pentru a oferi servicii complete populației, inclusiv măsuri de protecție împotriva interferențelor externe dăunătoare”.

În domeniul transportului auto, diplomatul a criticat „partea moldovenească din cauza inconsecvenței și neconcordanței abordării problemei”, susținând că Transnistria intenționează „să rezolve cât mai rapid problema ce ține de permisele de conducere, precum și să înlăture orice restricție privind circulația internațională a vehiculelor transnistrene”.

Ignatiev a reafirmat „disponibilitatea constantă a Transnistriei pentru un dialog matur”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.02.13 16:05 Vica
    Ei pling, noi plingem, cui trebue asta?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.