Transnistria şi Găgăuzia

PARLAMENTUL TRANSNISTRIEI A APROBAT O NOUĂ SCHEMĂ A CIRCUMSCRIPŢIILOR ELECTORALE

20 martie, 2020

Sovietul Suprem (SS) al autoproclamatei RMN a aprobat o nouă schemă de stabilire a circumscripţiilor electorale la care transnistrenii vor vota la alegerile parlamentare de la sfârşitul lunii noiembrie.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire site-ul organului legislativ al regiunii, schema a fost elaborată de Comisia Electorală Centrală, care a redus numărul de circumscripţii electorale în legătură cu decizia de a reduce numărul de deputaţi în noua componenţă a SS de la 43 la 33.

În Transnistria sunt înregistraţi 412 437 de alegători. În urma reducerii numărului de circumscripţii, rata medie de reprezentare a unui deputat a crescut până la 12 498 de alegători.

Pe 29 noiembrie, în ziua alegerilor, transnistrenii vor alege nu numai deputaţii Sovietul Suprem, ci şi ai consiliilor locale. Secţiile de vot din majoritatea circumscripţiilor au rămas la adresele lor anterioare.

Hotărârea SS privind aprobarea schemei de constituire a circumscripţiilor electorale va intra în vigoare pe 3 septembrie, când, potrivit Codului electoral transnistrean, începe campania electorală.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.03.20 11:58 Galina
    Cine stie, poate asa sa fie si mai bine si mai eftin.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.